Teknologi mod støj
Lydisolering i mekanisk og anlægsteknik
 • Mindre støj fra maskiner og tungt udstyr
 • Reducerede vibrationer og materialevibrationer
 • Forbedrede arbejdsvilkår og sikkerhed
 • Lydisolering med CNC-teknologi individuelt lavet til dig
 • Lydisolering i henhold til gældende brandforskrifter
Få mere at vide om Lydisolering for maskiner og udstyr.
Gratis konsultation
Vi er her for dig!
Udnyt vores service og få gratis råd! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011

  Fleksible, glatte lydisoleringsmåtter

  • Overflade: Glat (100 cm x 50 cm) - Farve: antracit
  • Lydapsorption: Bredbåndsabsorber
  • Anvendelse: Maskinindustri, maskinafskærmning, transportmiddelindustri
  ...

  fra
  32,46 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 2. Art.nr. SH0021
  Mærker af akustisk, nopret skumstof til industrielle støjværn
  • Overflade: Nopret profil (100 cm x 50 cm)
  • Farve: antracit
  • Anvendelse: Maskinafskærmning, motorer, elektroniske apparater, kompressorer, elskabe
  ...
  fra
  56,17 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 3. Art.nr. SH0051

  Effektiv akustisk absorber med trapez-struktur og solid grundstyrke

  • Overflade: Trapezprofil (100 cm x 50 cm)
  • Farve: Antracit
  • Anvendelse: Maskinafskærmninger, serverskabe, maskinrum, serverrum
  ...

  fra
  97,87 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 4. Art.nr. SH014
  Meget robust akustisk skumstof med perforeret kunstlæderoverflade
  • Overflade: Kunstlæder med akustisk perforering (100 cm x 50 cm)
  • Bredbåndsabsorber til anvendelsesområder inden for teknisk akustik
  • Anvendelse: Maskinkabinetter, motorisolering, maskinin...
  fra
  121,67 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 5. Art.nr. SH0081

  Absorptionsplader med tungt skum og overfladekachering

  • Overflade: Sølvfarvet-glat (100 cm x 50 cm)
  • Farve: Flerfarvet kerne
  • Anvendelse: Maskinindkapslinger, ventilationskanaler, bådmotorrum, varmepumper
  ...

  fra
  108,10 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 6. Art.nr. SH0061
  Akustikplade med robust tekstiloverflade
  • Overflade: Tekstil-overfladekachering (100 cm x 50 cm)
  • Egenskaber: vandafvisende, beskyttet overflade
  • Farve: Tekstil: Sort/absorptionsskum i antracit
  • Anvendelse: Maskinindustrien, beklædninger, kabiner
  ...
  fra
  109,15 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 7. Art.nr. SH0071

  Glatte absorptionsplader med tungt skum

  • Overflade: Glat (100 cm x 50 cm)
  • Farve: flerfarvet
  • Anvendelse: Maskinafskærmning, dæmpning af marine, Motorer, motorrum, maskinisolering

  ...
  fra
  93,06 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 8. Art.nr. SH0131

  Højeffektiv akustisk tungfolie til isolering af strukturbåret støj

  • selvklæbende udrustet med praktisk liner-papir til at trække af (100 cm x 50 cm)
  • ideel til minimering af materialevibrationer
  • Anvendelse: Karrosseri- og transportmiddelindustri, maskinin...

  fra
  113,53 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms

Støjværn inden for maskin- og anlægskonstruktion

Det glæder os at kunne præsentere dig for vores specielle akustiske elementer til støj- og lydværnsløsninger inden for maskinkonstruktion.

Akustiske tips til maskinkonstruktion

 • Overfladekacheringer beskytter de akustiske elementer mod støv og snavs. Spørg os om de forskellige muligheder.
 • På vores topmoderne CNC-anlæg fremstiller vi lydabsorbere til dig, som er skræddersyet efter dine forskrifter og ønsker.
 • Vores lydabsorbere kan anvendes inden for alle områder på grund af deres varierede monteringsmuligheder - fra enkle klæbeløsninger til innovative wiresystemløsninger.
 • Som certificeret fabrikant af akustiske maskinkomponenter leverer vi altid den bedste kvalitet og til tiden.
 • Kontakt os til enhver tid for gratis rådgivning.

Brug for støjværn inden for maskinkonstruktion?

Støj er en generende faktor inden for maskin- og anlægskonstruktion. Med vores varierede og højeffektive absorberelementer kan du isolere støjen effektivt. På denne side ser du et udvalg af vores produkter. Kan du ikke finde et produkt, der passer til dit problem, her? Det er ikke noget problem! Som fabrikant fremstiller vi også ifølge dine krav. Du er velkommen til at kontakte os.

Med aixFOAM får du styr på støjen

Hvad enten du er en anerkendt maskinfabrikant med serieproduktion, en mindre maskinkonstruktør med et overskueligt styktal, håndværksvirksomhed eller maskiningeniør i planlægningsfasen - alle virksomheder, som arbejder med maskiner, kender til problemet med maskinstøj, som ikke skal undervurderes. Simple høreværn rækker ofte ikke på lang sigt til at tackle den betydelige støjbelastning fra maskiner.
Til store industrivirksomheder, som gerne vil udføre store og efterfølgende isoleringstiltag på deres anlæg, og også til den mindre håndværksvirksomhed med et støjproblem på værkstedet, tilbyder aixFOAM de passende løsninger til inddæmning af uønskede støjemissioner. Med vores absorberelementer kan du isolere dine produktionsmaskiner effektivt.

Din partner inden for industriisolering

Det er ikke kun den subjektive opfattelse, der forudsætter en tilstrækkelig lydisolering inden for maskinkonstruktion, forordningen til forebyggelse af maskinstøj træder også i kraft her. Dette gælder for forskellige apparater og maskiner, fra byggemateriel og arbejds- og rengøringskøretøjer til have- og anlægsmaskinel.

Ud over forordningen til forebyggelse af maskinstøj gør arbejdsmiljølovgivningen og almindeligt gældende forskrifter det også nødvendigt at sørge for en rimelig industriel lydisolering. For at overholde de lovmæssige forskrifter skal man derfor tage hensyn til støjværn i maskinrummet allerede under planlægningen. Lydisolering i industrien stiller dog planlæggere og arkitekter over for enorme udfordringer, da de lydhårde vægge og høje lofter i industrihaller medfører en stor efterklang og dermed forstærker støjbelastningen betydeligt.

Støjværn i maskinhallen

Produkterne fra aixFOAM byder på flere muligheder for at forbedre akustikken inden for maskinkonstruktion. For eksempel optager absorberelementer, der kan anbringes på næsten alle steder i industrihaller, lyden og hjælper således med at gøre lydisoleringen mere effektivt i industrianlægget.

Monteringen af elementer til støjværn i anlægskonstruktion kan ske ved hjælp af selvklæbende udrustning. Man kan også anvende en vertikal ophængning af absorberplader ved hjælp af hængeøskner og spændewires til lydisolering inden for maskinkonstruktion. Et lydisolerende system i form af et horisontalt ophængt loft anbefales særligt til lydisolering i maskinrum, hvis der er ført udsugningsledninger i det øverste område af hallen.

Således kan støjniveauet reduceres ved maskinkonstruktion.

Produktionsmaskiner adskiller sig ikke kun hvad angår deres konstruktioner og opgaver, men også i forhold til de lydtyper, der forårsages af dem. Meget høje, fløjtende toner kan forekomme lige så vel som dybe, vibrerende toner. Til alle tænkelige former for støj, for eksempel ved lydisolering af motorer, byder aixFOAM akustiske måtter på en velegnet løsning, for at garantere et støjværn inden for maskinkonstruktion, og for at forbedre maskinakustikken.

Hvis det i forhold til lydkilden kun drejer sig om en enkelt maskindel, såsom gearkassen eller motoren, er det ofte nok at isolere denne akustisk, for at isolere alle maskinerne. For at forøge støjværnet på motorer, kan man bruge maskinbeklædningen som bærende materiale. Hvis det handler om at nedtone flere støjkilder og forekomst af vibrationer, anbefales det at beklæde maskinindkapslingen fuldstændigt med lydabsorbere for et forbedret støjværn.

Dybe toner genererer hyppigt uønskede vibrationer, der overføres fra den ene komponent til den næste. Særligt pladekonstruktioner har tendens til denne type af lyde. Dette problem kan afhjælpes ved en målrettet støjdæmpning af plader under anvendelse af aixFOAM akustisk tungfolie eller plader af tungt skum. En kombination af de to akustiske stoffer giver de bedst mulige resultater ved lysisolering af maskiner.

Vedvarende støjværn til maskiner

For et effektivt støjværn inden for maskinkonstruktion kan maskinerne lydisoleres efterfølgende ved behov. Til støjværn på maskinbeklædningen og lydisolering af støjværnskapper tilbyder aixFOAM til store, mellemstore eller små serier både en standardpalette af modulopbyggede akustiske absorbere og komplekse, individuelle løsninger, der er tilskåret specielt til apparater og maskiner. Takket være en præcis fremstilling kan man dermed realisere et støjværn, selv ved maskiner, som har et design med meget vanskelige former.

Effektivt støjværn via støjværnscontainere

For at undgå at arbejdet i industrianlæg foregår alt for støjende, indbygges mange maskiner i specielle containere for isolering. Dette princip fungerer dog kun, hvis en hensigtsmæssig lydisolering til støjværnscontainere sørger for, at støjen som genereres af apparaterne ikke trænger ud gennem de tynde pladevægge. Akustisk skum fra aixFOAM, der kan påklæbes direkte, men også kan monteres med monterings-/hængekassetter, egner sig fremragende til på denne måde at sænke støjniveauet på en maskine.

Specielle løsninger til støjværn på kompressorer

Kompressorer hører til de mest støjintensive maskiner inden for industri og håndværk. Kun med en passende lydisolering til kompressorer kan det undgås, at man overskrider et tilladt lydtrykniveau for disse maskiner. Nopret skumstof og lydisoleringsmåtter fra aixFOAMkan tilskæres individuelt og for eksempel tilpasses specielt til lydisolering af kompressorens støjværnskappe.

Virkningsfuldt støjværn til elevatoranlæg

Elevatorer genererer, lige som alle andre komplekse, tekniske anlæg, et ikke ubetydeligt støjniveau. Da skakterne til godt- og personelevatorer ofte støder direkte op til arbejdspladsen, er det arkitekters og elevatorkonstruktørers opgave at sørge for en hensigtsmæssig lydisolering i elevatoren. Her gælder særligt DIN 4109, hvori støjværn i etagebygninger generelt beskrives, og VDI 2566, som foreskriver grænseværdier og foranstaltninger for støjværn i elevatorer. Specielle aixFOAM lydabsorbere, som ikke kun opfylder brandsikringsstandarden DIN 4102B,, men også udviser de bedste lydabsorptionsværdier, byder på en virkningsfuld mulighed for at forbedre støjværnet i elevatorskakten og at sænke støjniveauet.

aixFOAM lydabsorbere - har du stadig spørgsmål?

Vores team af eksperter står gerne til gratis rådighed for dine spørgsmål. Du finder telefonnummeret øverst til højre. Vil du gerne først skrive en e-mail? Så skriv til os på sales@aixfoam.de.