Søgning

IT-drift uden støj

Støjbeskyttelse til computer og pc

  • Mindre støj fra ventilatorer, processorer eller harddiske
  • Forbedrede arbejdsforhold i tilstødende lokaler
  • Flammehæmmende lydabsorbenter giver øget brandsikring
  • Støjbeskyttelse med CNC-teknologi fremstillet individuelt til dig

Her kan du finde yderligere information om lydisolering til computere, pc'er og servere.

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

Til kontaktsiden

Classic Line

Professional Line

Flere valgmuligheder?

Filtlaminerede akustikelementer, klassiske akustikskum og meget mere kan findes i vores CLASSIC LINE.

Flere valgmuligheder?

Højere I vores PROFESSIONAL LINE finder du højere brandbeskyttelse, yderligere designs, printbare elementer og meget mere.

Støjbeskyttelse til computere, pc'er og servere

Man kan ikke længere se bort fra dem i hverdagen: Computere eller servere understøtter os ved næsten alle opgaver, såvel på jobbet som i fritiden. Selv om vi nyder godt af alle de fordele, som de moderne computere giver os, genererer de stadig en masse generende støj.

Hvorfor larmer computere eller servere ofte så meget?

Hvorfor larmer computere eller servere ofte så meget?

Computere, pc'er og servere er i stand til at udføre mirakler på ekstremt kort tid. Inden for få sekunder håndterer de komplekse anmodninger og regneprocesser, og derved kan enhederne i drift og ved fuld belastning hurtigt nå temperaturer på op til 100°C. For at mindske de risici, som dette medfører og for at afkøle de overophedede harddiske og processorer, er det nødvendigt med effektive ventilatorer og køleenheder. Ulempen ved disse komponenter: De genererer ofte generende støj. Ventilatorerne bringer enhedernes lette metalplade- og kunststofkabinetter i svingninger, der opleves som en ubehagelig vibration eller rungen. Sammen med den typiske klapren fra processorerne, harddiskene eller drev opstår der støj.
Det brummer, det suser, det snurrer: Ventilatorer, drev, processorer og harddiske i forbindelse med pc'er, computere og servere genererer støj. Eftermontering af lydisolering omkring enheden sikrer støjsvaghed.
Ventilatorer på computere eller pc'er er ofte årsagen til støj. Støjbeskyttelse giver ro.

Hvordan er det muligt at reducere støjen fra computeren eller pc’en?

Hvordan er det muligt at reducere støjen fra computeren eller pc’en?

Støjisolering ved pc og computer

Lige som på adskillige andre kontormaskiner kan også en enkelt pc larme for meget og dermed have en dårlig indflydelse på arbejdsklimaet på kontoret eller dit velvære derhjemme. Ud over tiltag såsom udskiftning af den gamle ventilator med en mere støjsvag model, kan en lydisolering af kabinettet også give mere ro.

For eksempelvis at reducere kabinettets vibrationer, skal materialet på den tynde plade eller kunststoffet forstærkes. Til dette formål er vores spinkle og meget fleksible antistøjmåtte velegnet. Den kan ganske enkelt tilskæres og forarbejdes til den passende størrelse. Det er også muligt at fastgøre tynde lydabsorbenter på indersiden af kabinettet.

Men pas på: Når du lydisolerer computeren er det vigtigt at holde øje med, at temperaturen i kabinettet ikke stiger! For det første udgør varmeudviklingen en sikkerhedsrisiko, for det andet drejer ventilatoren så eventuelt endnu hurtigere for at regulere temperaturen og genererer endnu mere støj. Og så giver isoleringen ikke nogen mening. For at undgå en ophobning af varme i kabinettet, skal man sikre tilstrækkelig ventilation, f.eks. med en passende afstand til komponenterne indvendigt eller en separat ventilationskanal. Man kan eventuelt bygge en indkapsling omkring computeren eller pc’en og beklæde den med lydisoleringsmåtter.

Under alle omstændigheder skal man ved valg af absorbenter tage hensyn til eventuelt gældende brandsikringsregler, f.eks. brandsikringsklasse DIN 4102 B1, der som regel er gældende i offentlige bygninger. Generelt anbefales det at bruge lydisoleringsmåtter med flammehæmmende egenskaber på komponenter, der genererer meget varme. Al information om varme- og flammebestandighed vedrørende vores aixFOAM lydabsorbenter finder du på de respektive produktsider.

Eftermontering er en god idé: Mere støjsvage komponenter og lydisolering reducerer støj fra computeren eller pc’en.
Ofte er enkelte komponenter som for eksempel ventilatoren på computeren eller pc’en ansvarlig for støjen. Hvis de ikke kan udskiftes med mere støjsvage komponenter, er lydisolering af computeren en god mulighed for at sænke støjniveauet.

Efterklang og dårlig akustik i serverrummet

Der er normalt flere computere eller servere i serverrum, der genererer støj og som for det meste er i brug døgnet rundt. De lydhårde materialer, der typisk anvendes i serverrum, f.eks. mursten, glas eller metal, forstærker ofte driftsstøjen fra udstyret endnu mere ved at reflektere støj fra ventilatorer eller processorer. Uden isolering ryger støjen opad og genererer en lydstyrke i serverrummet, der især kan genere arbejdet i tilstødende kontorer eller andre lokaler. En eftermonteret lydisolering på vægge eller i lofter er her den eneste mulighed for at reducere støjniveauet. Især da man derved også næsten kan eliminere risikoen for overophedning af udstyret.
Et stort antal enheder og lydhårde overflader får hurtigt lydniveauet i serverrummet til at stige. Lydisolering på vægge og lofter i serverrummet giver ro. Du kan finde hertil egnede absorbenter i den respektive produktkategori.

Til kategorien serverrum

Eftermonteret lydisolering: Lydabsorbenter på vægge og lofter reducerer støjen i serverrummet.

Hvorfor er aixFOAM den bedste løsning til lydisolering af din computer?

Som producent af kvalitetslydabsorbenter af akustisk skum ved vi hvor vigtigt temaet støjisolering er på IT-området. For det første skal støjen fra udstyret minimeres, og for det andet må ydelsen på den følsomme teknik ikke blive nedsat pga. støjisoleringen. Derfor har vi udviklet absorbenter, der opfylder disse høje krav.
Icon Lydabsorbent efter mål
Fremstilling
standardiseret eller
individuel
Icon Lydabsorbent med profileret overflade
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon Lydabsorberende materialetykkelser
Højder
kan vælges
forskelligt
Icon Montering af lydabsorbenter
Montering
flere
optioner
Ikon brandbeskyttelsesskum
Brandsikring
forskellige klasser
Ikon lydabsorberingsmodstand
Beskyttelse
mod smuds &
væsker
På baggrund af 60 års erfaring og en konstant optimering af vores akustiske skum er det lykkedes os at udvikle effektive og fleksible lydisoleringselementer, der egner sig perfekt til anvendelse på tekniske komponenter. De reducerer støj og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere forede overflader eller profiler. Takket være forskellige monteringsmuligheder, herunder det praktiske selvklæbende udstyr, er det virkelig nemt at montere lydabsorbenterne.

Nu er det din tur: Find det perfekte lydisoleringsprodukt til din computer eller pc!

Find det passende lydisoleringsprodukt blandt vores aixFOAM-produkter til lydisolering af computer og serverrum eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores specialplanlæggere giver gode råd til planlægningen af dit projekt og hjælper dig med at finde den optimale løsning.
Gratis akustikrådgivning fra aixFOAM

Fagkonsulenterne fra aixFOAM står til din rådighed på telefon eller e-mail.

Gratis rådgivning
aixFOAM Lydabsorberende computer og PC

Find det passende lydisoleringsprodukt til din computer eller pc.

Se produkterne
Callcenter user-circle logout