Ren lydfornøjelse
Akustisk i højttalerkonstruktion
 • Forbedret lyd og optimeret akustik
 • Reduceret vibration i højttalerskabinet for klarere lyd
 • Afkobling af højttaleren fra gulvet for at undgå støj
 • Hurtig levering og nem montering
Gratis konsultation
Vi er her for dig!
Udnyt vores service og få gratis råd! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011

  Fleksible, glatte lydisoleringsmåtter

  • Overflade: Glat (100 cm x 50 cm) - Farve: antracit
  • Lydapsorption: Bredbåndsabsorber
  • Anvendelse: Maskinindustri, maskinafskærmning, transportmiddelindustri
  ...

  fra
  32,46 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 2. Art.nr. SH0061
  Akustikplade med robust tekstiloverflade
  • Overflade: Tekstil-overfladekachering (100 cm x 50 cm)
  • Egenskaber: vandafvisende, beskyttet overflade
  • Farve: Tekstil: Sort/absorptionsskum i antracit
  • Anvendelse: Maskinindustrien, beklædninger, kabiner
  ...
  fra
  109,15 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 3. Art.nr. SH0021
  Mærker af akustisk, nopret skumstof til industrielle støjværn
  • Overflade: Nopret profil (100 cm x 50 cm)
  • Farve: antracit
  • Anvendelse: Maskinafskærmning, motorer, elektroniske apparater, kompressorer, elskabe
  ...
  fra
  56,17 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 4. Art.nr. SH0131

  Højeffektiv akustisk tungfolie til isolering af strukturbåret støj

  • selvklæbende udrustet med praktisk liner-papir til at trække af (100 cm x 50 cm)
  • ideel til minimering af materialevibrationer
  • Anvendelse: Karrosseri- og transportmiddelindustri, maskinin...

  fra
  113,53 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 5. Art.nr. SH0071

  Glatte absorptionsplader med tungt skum

  • Overflade: Glat (100 cm x 50 cm)
  • Farve: flerfarvet
  • Anvendelse: Maskinafskærmning, dæmpning af marine, Motorer, motorrum, maskinisolering

  ...
  fra
  93,06 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms

Akustik i højttalerkonstruktion med aixFOAM

Her finder du et udvalg af vores akustiske måtter som tilbehør til en perfekt akustik i højttalerkonstruktion.

Praktiske tips - akustik i højttalerkonstruktion

 • Vores højeffektive akustiske tungfolie egner sig særligt til at isolere højttalerkabinetter og reducere vibrationer.
 • Forøg højtalervolumen ved en yderligere beklædning med vores akustiske måtter med åbne porer.
 • Sørg for en tilstrækkelig afkobling af højttalerkabinettet med gulvet, for at isolere den opstående strukturbårne lyd effektivt.
 • Kontakt os for en gratis rådgivning telefonisk eller via e-mail - vi er der gerne for dig!

Det akustiske koncept i HIFI-lokaler eller hjemmebiografanlæg bliver først komplet med valget af de passende højttalere. Markedet byder på et stort antal vidt forskellige produkter i forskellige prisklasser. Fra modeller i begynderklassen over mellemklassen og overklassen til topklasse-højttalere, man kan finde en egnet løsning til ethvert behov og enhver pengepung. Individualister med begejstring for teknik satser derimod i stigende grad på hjemmebyggeri af højttalere.

I sidste ende spiller det ingen rolle, om det drejer sig om en professionel højttalerfabrikant eller en hobbyamatør, der selv gerne vil bygge sine HIFI-bokse. Hvis man foretrækker den optimale klang ved bokse med det bedst mulige lydtryk, skal man generelt være opmærksom på en høj kvalitet i de anvendte materialer ved valg af isolering til højttaleren.

Sådan isolerer men højttalerkabinettet korrekt

Egenresonansen i højttalerkabinetter kan føre til ubehagelige vibrationer ved forskellige frekvenser. Desuden afgives der også højfrekvente toner på bagsiden af højttalermembranen, som genererer klangforvrængende vibrationer i højttalerens kabinet.

Problematikken med et vibrerende højttalerkabinet optræder frem for alt ved basorienterede højttalere. For at isolere et højttalerkabinet og reducere vibrationer, skal fladevægten på højttalerboksen forøges tilsvarende. Til dette formål egner den højeffektive aixFOAM akustiske tungfolie sig optimalt. Den råder over en høj fladevægt over gennemsnittet og kan anbringes på indersiden af boksen ved hjælp af selvklæbende udrustning for at isolere højttaleren.

Hvis klangforvrængningen opstår på grund af refleksion fra højttalerens lydbølger i det højfrekvente område, er en anvendelse af professionelt isoleringsmateriale til højttalere såsom akustiske skumstoffer eller akustiske absorbere den bedste løsning til isolering af HIFI-højttalere. Til dette formål fyldes enten hele kabinettet med akustisk vat/flager af skumstof eller der klæbes en porøs lydabsorber på indersiden af kabinettet. Begge optioner til isolering af højttalere bruger det samme princip: Den modificerede porestruktur på det akustiske skumstof optager de akustiske svingninger og omdanner disse til varme.

Hvis både kabinettet vibrerer og der yderligere foreligger en klangforvrængning, kan antistøjmåtter og lydisolerende måtter anvendes på samme tid. Denne kombinationsmulighed er desuden forebyggende, da klangen selv ved en high end højttaler ikke påvirkes skadeligt. Dermed kan man undgå besværlige arbejder til efterforbedring af lydisolering på boksene.

Egen isolering af højttalerkabinettet ved et selvbygget højttalerbyggesæt

Det absolutte højdepunkt for en HIFI-begejstret handyman er det at bygge en højttaler fra et HIFI-boksbyggesæt på egen hånd. Enkelte går så vidt som at bygge hele højttalerkabinettet selv. For en optimal funktion må man ikke se bort fra isoleringen, både ved et præfremstillet højtalerbyggesæt og ved en konstruktion, som man selv har opbygget hundrede procent.

En passende kabineisolering, som passer til den pågældende højttaler, og egnet isoleringsmateriale hindrer effektivt gennemgående lyd og kabinetvibrationer. Beklædningen af kabinettets indre vægge med en isolerende måtte til højttalere giver en reduktion af strukturbåret lyd og hindrer at lyden trænger igennem udadtil. Det er ligeledes nødvendigt at isolere højttalerens bund for at undgå ekkoer. De kan ramme bagsiden af membranen og på denne måde gengives på uønsket vis.

Hvis man anvender selvbyggede bas-reflektorrør på en højttaler, skal man generelt benytte akustiske plader, da man ved alternative fyldninger stort set ikke kan forhindre overflytninger udadtil gennem tiden. Anvendelsen af horn og tragte, der bruges til at bundte lydudstrålingen og dermed til at øge lydtrykket i højttaleren, er kun mulig ved en tilsvarende kabinetstørrelse. Store kabinetter har dog en relativ tendens til selv at vibrere og skal isoleres tilstrækkeligt for at undgå dette.

aixFOAM lydabsorber - har du stadig ubesvarede spørgsmål?

Vores team står gerne til rådighed for dine spørgsmål. Du finder vores telefonnummer øverst til højre. Du kan også skrive en e-mail til os på sales@aixfoam.de.