En fornøjelse med ren lyd
Lydisolering i højttalerkonstruktion
 • Forbedret klang og optimeret akustik
 • Reducerede vibrationer i højttalerkabinettet for en mere klar lyd
 • Reducerede vibrationer i højttalerkabinettet for en mere klar lyd
 • Hurtig levering og let montering
Her får du mere at vide om lydisolering til højttalere, bokse og højttalerkonstruktion.
Vi er der for dig!
Brug vores hjælpesektion eller få gratis rådgivning! +49 (0)2403 / 83830 - 22

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

 1. Art.nr. SH0011 MH
  Kemisk modstandsdygtig
  Højeffektivt støjværn af duromert akustisk skum
  • Rektangulær plade (120 cm x 58 cm) med homogen, porøs overflade
  • ekstraordinær varme- hhv. flammebestandighed ifølge DIN4102 B1 (undtaget ved tungfoliekachering)
  • kemisk modstandsdygtig
  • fås i titangrå
  • velegnet...
 2. Art.nr. SH0021 MH
  Kemisk modstandsdygtig med nopper
  Højeffektivt nopret skumstof af duromert akustisk skum
  • Rektangulær plade (120 cm x 58 cm) med homogen, porøs overflade med nopret profil
  • ekstraordinær varme- og flammebestandighed ifølge brandsikringsklasse DIN4102 B1 (undtaget ved tungfoliekachering)
  • k...
 3. Art.nr. SH0131
  Fleksible mod strukturbåret støj
  Højeffektiv akustisk tungfolie til isolering af strukturbåret støj
  • Rektangulær plade (100 cm x 50 cm) med selvklæbende bagside
  • ideel til minimering af materialevibrationer
  • kan anvendes fleksibelt inden for tekniske applikationer, f.eks. karrosseri- og t...
  fra
  113,53 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 0% Moms
 4. Art.nr. SH0021
  Industristandard inden for absorption
  Akustisk nopret skumstof til industrielle støjværn
  • Rektangulær plade (100 cm x 50 cm) med nopret profil
  • i farven antracit
  • kan anvendes på flere forskellige måder, f.eks. Til maskinkabinetter, motorer, elektroniske apparater, kompressorer, elskabe
  ...
  fra
  67,40 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 0% Moms
 5. Art.nr. SH0061
  Den stærke sorte
  Akustikplade med robust tekstiloverflade
  • Rektangulær plade (100 cm x 50 cm) med robust, tekstil overfladekachering
  • Tekstilfarve sort/absorptionsskum i antracit
  • velegnet til anvendelse f.eks. i maskinindustrien, til beklædninger, kabiner
  ...
  fra
  127,32 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 0% Moms
 6. Art.nr. SH0011
  Glat. Og god.
  Fleksible, glatte lydisoleringsmåtter
  • Rektangulær plade (100 cm x 50 cm) med glat overflade
  • Bredbåndsabsorber
  • i farven antracit
  • kan anvendes til lydisolering, f.eks. inden for maskinkonstruktion, køretøjs konstruktion, maskinkabinetter
  ...
  fra
  38,96 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 0% Moms
 7. Art.nr. SH0071
  Basismateriale med ubegrænsede muligheder
  Glatte absorptionsplader med tungt skum
  • Rektangulær plade (100 cm x 50 cm) med glat overflade
  • tungt skum i flere farver
  • til vidt forskellige anvendelsesområder, f.eks. maskinkabinetter , isolering af motorer, motorrum, maskinisolering
  ...
  fra
  99,57 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 0% Moms

Lydisolering til højttalere, bokse og højttalerkonstruktion

Producenter af højttalere - men også teknikbegejstrede individualister og gør det selv-folk - ved alle, hvor vigtig en afbalanceret lydisolering er for en optimale klang i højttalerkonstruktionen. De investerer mange ressourcer i at forfine deres modeller og satser på en høj kvalitet af de anvendte materialer ved valget af isolering til højttalere.

Lydabsorbere indvendigt i højttalerboksen reducerer svingninger i kabinettet, uønskede lydrefleksioner samt gennemgående lyd og forbedrer højttalerens klang. Specielt ved højttalerkonstruktion skal isoleringen af højttaleren planlægges på forhånd. En efterfølgende isolering er forholdsvis dyr og skal derfor undgås.

Uanset om det er en model fra en producent eller selvbyg: Højttalere har på grund af deres konstruktion en tendens til svingninger i kabinettet, hvilket kan have en negativ indvirkning på klange uden en tilstrækkelig isolering. Lydabsorbere optimerer højttalerens lyd.
Via lydisolering af en højttaler forbedres klangen på denne.

Hvordan kan man isolere højttalere og bokse korrekt?

Ved isolering af højttalere findes der som regel to problematikker, man skal tage hensyn til: For det første skal klangbilledet optimeres, forvrængninger skal forhindres og gennemgående lyd skal standses, og for det andet skal svingningerne i højttalerens kabinet minimeres.

Forbedring af klang og undgåelse af gennemgående lyd

Frem for alt afgives højfrekvente lydbølger ikke kun som ønsket på forsiden af højttaleren, men opstår også på bagsiden af membranen og trænger ud via sidevæggene på boksen. Desuden reflekteres lyden indvendigt fra kabinettet på højttaleren. Derved overlagres tonerne i højttalerkabinettet og der opstår et forvrænget klangbillede.

For at undgå disse refleksioner og den gennemgående lyd udad, bør kabinettet fyldes med akustisk vat eller flager af skumstof eller beklædes med lydisoleringsmåtter med åbne porer, der absorberer lydbølgerne. Lydabsorbere såsom den akustiske lydisoleringsmåtte med glat overflade, den akustiske plade med robust tekstiloverflade eller det noprede skumstof til teknisk isolering er ideelt til dette.

Lydisoleringsmåtter bør især anvendes ved højttalere med basreflektorrør, da disse i modsætning til flager eller uld ikke trykkes udad med tiden.

For en særlig effektiv anvendelse er aixFOAM lydabsorbere forsynet med praktisk selvklæbende udstyr, der letter monteringen i højttaleren ekstremt meget.

aixFOAM lydabsorbere med en praktiske selvklæbende bagside letter monteringen.
Montering, der er let som en leg: Med de selvklæbende aixFOAM lydabsorbere kan du isolere dine højttalere og bokse helt enkelt. Det stabiliserende trådmønster i klæbefladen og et klæbemiddel af høj kvalitet giver det perfekte hold.

Fjernelse af vibrationer/ svingninger på højttalerkabinettet

De forholdsvis lette kabinetter med tynde vægge på højttalere og bokse begynder frem for alt at vibrere ved energirige, bastunge frekvenser. Disse materialevibrationer og egenresonanser kan undgås ved at man forstærker kabinettets materiale.

Vores tynde og fleksible akustiske tungfolie egner sig ideelt til dette formål. Tungfolien hare en høj fladevægt, der ligger over gennemsnittet og kan takket være den selvklæbende bagside ganske enkelt klæbes på indersiden af højttaleren eller boksen.

Efter behov kan den akustiske tungfolie også kombineres med porøse absorbere, så der dannes et højeffektivt sandwich-element til isolering af højttaleren, hvilket både dæmper kabinettet og samtidigt fjerner klangforvrængninger og gennemgående lyd.

I aixFOAMs produktkonfigurator har du desuden mulighed for at bestille dine lydabsorbere direkte fra fabrik med en kachering af akustisk tungfolie. Til dette skal du ganske enkelt vælge den tilhørende option.

Hvordan kan man udkoble højttalere og bokse fra gulvet?

Et yderligere problem, som mange HiFi-fans og ejere af anlæg kender til, er overførslen af vibrationer til gulvet. Frem for alt genererer bastunge højttalere såsom subwoofers stærke svingninger, der især mærkes i underliggende lokaler som en dump rungen. Forta at undgå unødigt bøvl med andre beboere i huset eller med naboerne, skal boksen derfor udkobles fra gulvet.

Det klarer man allernemmest med et underlag af akustisk tungt skum, som forhindrer en overførsel af strukturbåret støj via gulvet. Lydisoleringsmåtten skal derefter yderligere tildækkes med en plade af sten (granit, skifer, etc.) eller træ, for at forhindre at højttalerboksen synker ind i absorberen. Lydisoleringspladen absorberer vibrationerne fra boksen og der kommer ingen støj ind i andre rum.

Alternativt kan der til store højttalersystemer også bygges et separat podie, som ligeledes skal udkobles tilstrækkeligt fra gulvet. Sørg i dette tilfælde ubetinget for at stive byggeelementer ikke har direkte kontakt til gulvet.

Ballade med naboerne igen? Frem for alt skal bashøjttalere og subwoofers udkobles fra gulvet, for at forhindre overførslen af støj til andre rum. En lydisoleringsplade som underlag eller et udkoblet podie til højttaleren giver ro.
Bashøjttalere og subwoofers genererer stærke vibrationer og skal derfor isoleres tilstrækkeligt.

Hvorfor er lydabsorbere fra aixFOAM den bedste løsning til isolering af dine højttalere og bokse?

Som producent af lydabsorbere af høj kvalitet ved vi, hvor vigtig en afbalanceret lydisolering i højttalerkonstruktion er, for den bestemmer ikke sjældent over den endelige klang på højttalerne og boksene. For at opfylde disse krav har vi udviklet lydabsorbere, der er specielt velegnede til denne anvendelse.

 
Icon Lydabsorber beregnet til måling
Fremstilling
standardiseret eller
individuel
Icon overfladeprofilerne
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon tykkelser
Højder
kan vælges forskelligt
Icon monteringsmuligheder
Montering
flere
optioner
Icon brandsikring
Brandsikring
forskellige klasser
Icon Schallabsorber Resistenz
Beskyttelse
mod smuds &
væsker
 

På baggrund af 60 års erfaring og en konstant optimering af vores akustiske materialer er det lykkedes for os at udvikle effektive og fleksible lydabsorbere, der egner sig ideelt til anvendelse i højttalerkabinetter. De reducerer egenresonanser og lydrefleksioner og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere profiler. Takket være forskellige monteringsoptioner, såsom det praktiske selvklæbende udstyr, kan lydabsorberne nemt monteres i kabinettet på dine højttalere.

Nu er det din tur: Find den passende lydisolering til dine højttalere og bokse!

Uanset om det er eftermontering på en model fra en producent eller udstyring af en selvbygget højttaler: Vælg din passende støjisoleringsmåtte blandt vores aixFOAM-produkter til højttalerkonstruktion eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores fagkonsulenter understøtter dig ved dine projekter og hjælper dig med at finde den optimale løsning til dine krav.

Hvad vores kunder siger:
»Før min bestilling af antistøjfolien havde jeg en intensiv og informativ drøftelse med en af jeres teknikere. Denne drøftelse var afgørende for mit valg. Jeg har beklædt en stor bashøjttaler indvendigt med folien. Produktet opfylder fuldt ud mine forventninger, og var rigtig godt at forarbejde.«
Reinhold K., Altmünster
Også interessant?
Også interessant?