Søgning

Støjværn til lydstudie og øvelokale

Bedre akustik til professionelle ved instrument og mixerpult

  • Forbedret akustik for en klar lyd
  • Præcis basgengivelse uden flutter-ekkoer, rumlen eller rungen af bassen
  • Lydabsorbere til de dybe, mellemhøje og høje toner
  • Flotte designs i forskellige farver og former
  • Hurtig levering og let montering, også ideelt til eftermontering

Her får du mere at vide om støjværn i lydstudier og øvelokaler.

Lydisolering til øvelokaler og lydstudier

Her kan du se billeder af vores aixFOAM lydabsorbenter i øvelokaler og lydstudier!

Til galleriet

Det rocker totalt – Vores slagtøj-lydisoleringssæt

Oplev vores komplette sæt til afkobling og dæmpning af dit slagtøj.

Køb nu

aixFOAM musikersæt – til amatørmusikere og professionelle

Prøv vores kompletsæt til optimal, uforfalsket lyd i øvelokalet!

Køb nu

Den passende ramme for din akustik

Effektiv lyddæmpning så skøn og fleksibel som aldrig før - med aixFOAM akustikrammer

Se dem her!

Lydreduktion i kvadrater

Vores kvadratiske lydabsorbenter til effektiv lydabsorption

Køb nu

Lave frekvenser under kontrol

Prøv vores allrounder mod dårlig baslyd - for den bedste klang, uden at gå på kompromis.

Køb nu

Alle tiders mest effektive lydisolering

Med vores aixFOAM Premium absorbenter med ekstra flammehæmning definerer du lydisolering på en ny måde.

Gå på opdagelse
Køb aixFOAM-dørisoleringssæt i 20 forskellige farver

Farver skaber liv.

Oplev vores aixFOAM dørisoleringssæt i 20 attraktive farver og luk larmen ude.

Se dem her!

Product Finder

Placering

Loft

Væg

Gulv

Dør

Optik

Struktureret overflade

Glat overflade

Filt overflade

Akustisk stof overflade

Formen

Rektangel (standard)

Kontur

Firkantet

Fastgørelsessystem

Selvklæbende

Hængesystem

Monteringskassette aluminium, elokseret

Produkter uden fast montering

Støjkilde

Luftbåren lyd, højfrekvent

Luftbåren lyd, mellemfrekvens

Luftbåren lyd, lavfrekvent

Strukturbåren lyd

Matching products: Nulstil Filter

Classic Line

Professional Line

Flere valgmuligheder?

Filtlaminerede akustikelementer, klassiske akustikskum og meget mere kan findes i vores CLASSIC LINE.

Flere valgmuligheder?

Højere I vores PROFESSIONAL LINE finder du højere brandbeskyttelse, yderligere designs, printbare elementer og meget mere.

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

Til kontaktsiden

Lydisolering og støjværn i lydstudier og øvelokaler

Hvilke udfordringer er der ved lydisolering i lydstudier eller øvelokaler?

Et pålideligt støjværn og en god akustik uden forstyrrende støj, flutter-ekkoer eller overlejrede frekvenser er et must for perfekte optagelser i lydstudiet.

Generelt er der ved lydisolering af optaglesesstudier to udfordringer, der er afgørende for en præcis, professionel klang: For det første en lydisolering udad, hhv. støjisolering indad og for det andet forbedringen af akustikken i studiet.

Ved en professionel optagelse kræves der perfektion i det rigtige øjeblik - uden forstyrrende larm. Støjværn/støjisolering hjælper med at forbedre akustikken i lydstudiet og med at undgå uønsket støj.
En mixerpult i et optagelsesstudie til lydoptagelser

Hvordan fungerer lydisolering og støjisolering i lydstudier?

Ved støjisolering eller også lydisolering af lydstudier og øvelokaler handler det om at afholde støj fra at trænge ind i rummet udefra og forstyrre de følsomme lydoptagelser. Desuden skal lyde fra studiet ikke trænge ud indefra og således være en belastning for naboerne.
En mixerpult i et optagelsesstudie til lydoptagelser
For at undgå at lyde fra musikken trænger ud og forstyrrende lyde udefra trænger ind, er en god støjisolering/lydisolering afgørende i lydstudier/øvelokaler.

Sværvægtere mod støj

For at forhindre at vægge, gulve og loft begynder at vibrere og således afgiver støj til omgivelserne, skal massen af disse elementer øges ved montering af støjværn. Det reducerer materialevibrationer og forhindrer en udbredelse af lyden.

Profilerede støjværnsmåtter såsom nopret skumstof eller pyramideformet skumstof er dog uegnede til denne form for lydabsorption grundet den lave masse. Vi anbefaler derfor anvendelse af akustiske elementer med en høj massefylde af materialet, f.eks. akustisk tungt skum, akustisk tungfolie eller ideelt en kombination af de to akustiske elementer.

Udkobling af lydledere

En anden og meget effektiv mulighed for at hindre overførslen af strukturbåret støj hen over vægge og lofter, er en udkobling ved hjælp af såkaldte rum i rum-koncepter. Herved indsættes mellemvægge foran væggene i rummet. Derved opstår der en luftpolstring mellem de to vægge, som allerede svækker lydniveauet. Derefter skal mellemrummet fyldes med lydabsorbere, for at blokere lyden fuldstændigt. Også her anbefaler vir støjværnselementer med en høj egenvægt (akustisk tungfolie, akustisk tungt skum) eller lydabsorbere med en plan overflade i en så høj tykkelse som muligt. Guldet i et lydstudie skal ligeledes udlægges ”svømmende”, så man forhindrer overførslen af lyd.

Hvordan kan man forbedre akustikken i lydstudiet med støjværn?

For at forbedre klangen i lydstudiet eller øvelokalet, skal lyden i rummet dæmpes målrettet. Lydabsorbere af akustisk skumstof egner sig særligt godt til dette. Skummet med åbne porer lader lyden trænge dybt ind i materialet og absorberer den. Derved reduceres uønsket efterklang og man undgår overlejringen af frekvenser.

Jo stærkere (tykkere) man vælger materialet på absorberen hhv. lydisoleringspladen, jo lavere frekvenser kan man dæmpe. Derfor er bas absorbere eller basfælder som regel særligt tykke.

Bas absorbere/ basfælder af akustisk skum giver en klar, præcis baslyd i dit lydstudie, øvelokale, HiFi-studie eller musikværelse. aixFOAM dybtoneabsorbere er et optimalt supplement til bredbåndsabsorbere på vægge og loft.
Et udvalg af forskellige bas absorbere og basfælder til anvendelse i lydstudier og øvelokaler
Det første trin til støjdæmpning i lydstudiet er som regel montering af lydisoleringsplader som bredbåndsabsorbere på vægge og lofter. Derved undgås refleksioner af lyden og efterklangstider forkortes.

Forbedring af klang gennem overfladeprofiler

Skumstoffer med overfladeprofiler som det klassisks noprede skumstof eller pyramideformet skumstof absorberer ikke kun uønskede frekvenser, men spreder lyden yderligere. Derved forandres efterklangen i sin sammensætning og kvalitet, hvorved der opstår en behagelig og meget naturlig klang.
Akustisk skumstof med forskellige overfladeprofiler til lydisolering i øvelokaler og lydstudier
Lydabsorbere med overfladeprofiler såsom nopret skum eller pyramideformet skum forbedrer akustikken i lydstudiet og giver som bredbåndsabsorbere en præcis og naturlig klang.

Trin for trin til den perfekte akustik i lydstudiet eller øvelokalet

Generelt anbefales det at gå trinvis frem ved lyddæmpning i lydstudier. Anbringes lydabsorbere i for stort et omfang, fører dette hurtigt til en ”overisolering” og en unaturlig rumklang. For det meste er det nok at bestykke 20 – 30 % af væg- og loftsfladerne med akustiske elementer. Det forbedrer klangen og skåner samtidig pengepungen.

Hvad skal man være opmærksom på ved lydisolering af et slagtøj i et lydstudie eller øvelokale?

Lydisoleringen af slagtøjet i et øvelokale eller lydstudie giver en udfordring, der udvikler sig særligt meget strukturbåret støj, når man spiller, som overføres til gulvet. Derfor tilrådes det at udkoble slagtøjet fra gulvet. Det gør man bedst ved at placere slagtøjet på et lille podie. Podiet skal lige som væggene og lofterne fyldes med akustisk tungt skum eller akustisk tungfolie og afdækkes med en ”svømmende” udlagt træplade. Det blokerer overførslen af lyd. Derudover anbefaler vi ar anbringe svævende akustiske elementer over slagtøjet. Til dette formål er aixFOAM lydabsorbere i hængekassetter af aluminium eller loftsejl særligt velegnede.
Ved lydisolering af et slagtøj hjælper støjværn af akustisk skumstof med at reducere strukturbåret støj og uønskede vibrationer. Det forbedrer lyden ved optagelser i lydstudiet eller øvelokalet.
Et slagtøj i øvelokalet skal lydisoleres.

aixFOAM overbeviser med mærkevarekvalitet – støjværn til lydstudie „Made in Germany“

Som producent af støjværnselementer af akustisk skum i høj kvalitet ved vi hos aixFOAM hvor vigtigt det er, men også krævende, med støjværn i lydstudier. De følsomme mikrofoner optager enhver lyd - og det nyder den forstyrrende larm rigtig godt af! I vores online shop kan du vælge den passende løsning til den optimale studie-akustik blandt forskellige lydabsorbere, eller få gratis rådgivning af vores fagkonsulenter.
Meget effektive lydabsorbere
Støjværn
den højeste
lydabsorption
Icon Lydabsorbent med profileret overflade
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon Lydabsorberende materialetykkelser
Højder
kan vælges
forskelligt
Ikon farvevalg skum
Farveudvalg
efter ønske
Ikon brandbeskyttelsesskum
Brandsikring
forskellige klasser
Icon Montering af lydabsorbenter
Montering
flere
optioner
Gennem 60 års erfaring og en konstant optimering af vores højkvalitets akustiske skum er det lykkedes for os at udvikle fleksible og samtidigt stilfulde støjværnselementer med høje absorptionsværdier. aixFOAM lydabsorbere reducerer støj, forbedrer klangen og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere farver og overflader. Forskellige monteringsoptioner, såsom vores selvklæbende udstyr, letter monteringen af lydabsorberne og skaber, lige som vores hængekassetter af aluminium, et visuelt højdepunkt.

Nu er det din tur: Få den perfekte lyd ind i dit lydstudie eller øvelokale!

Vælg dit støjværn mellem vores aixFOAM-produkter til lydstudier og øvelokaler nu eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores fagkonsulenter understøtter dig ved dine projekter med at finde en passende løsning til dine krav.
Gratis akustikrådgivning fra aixFOAM

Fagkonsulenterne fra aixFOAM står til din rådighed på telefon eller e-mail.

Gratis rådgivning
aixFOAM Lydabsorbenter til indspilningsstudie, musiklokale og øvelokale

Her finder du støjværn til anvendelse i lydstudier og øvelokaler.

Se produkterne
Leder du efter inspiration?

Her finder du billeder fra vores kunder af støjværn i lydstudier, optagelsesstudier og øvelokaler.

Lydisoleringsapplikationer i optagestudio, optagestudio og øvingslokale
Til galleriet
Hvad vores kunder siger:
»Rigtig god service, toprådgivning og hurtig levering. Lydabsorberne er ideelle i mit studie og har forbedret rumklanen betydeligt.«
»Den modtagne vare blev benyttet til lydabsorbering af et musikinstrument (keyboard), som udkobling mellem to boligetager. Det fungerer upåklageligt.«
»Takket være aixFOAM lydabsorbere har vi ny en harmonisk akustik i lydstudiet.«
»Vi har udstyret vores øvelokale med aixFOAM støjværn i forskellige farver, for altid at kunne lave musik helt uforstyrret. Vi er absolut begejstrede!«
»Jeg har besluttet mig for aixFOAM til støjværn i sangkabinen i mit lydstudie. Leveringen var hurtig, og monteringen ligeså. Klar købsanbefaling!«
Callcenter user-circle logout