Søgning
Støj i hjemmet - aixFOAM-lydabsorbenter sikrer fred og ro

Efterfølgende lydisolering af vinduer

Især i større byer er øget støj fra omgivelserne en belastning for beboerne. Stigende befolkningstal og den hastigt voksende trafik gør, at baggrundsstøjen er støt stigende. Mens vægge og lofter i nye og renoverede bygninger for det meste er godt isoleret mod støj, og moderne lydisolerede vinduer er installeret, har gamle bygninger ofte stadig forældede vinduer og tynde vægge. For at reducere støjen effektivt og skabe mere fred og ro i hverdagen er en efterfølgende lydisolering påkrævet.

Vinduer som lydleder

I forbindelse med lydisolering af bygninger er lydisolering af vinduer en særlig udfordring. På grund af deres beskaffenhed bliver disse let til lydbroer. Det betyder, at så snart luftbåren, f.eks. støj fra gaden, rammer et vindue, omdannes den til strukturbåren støj og får vinduet til at vibrere. Hvis der også er en fast forbindelse til murværket, overfører vinduet støjen direkte til bygningen. Her spreder lyden sig og vandrer gennem vægge og lofter, hvor den ender med at blive omdannet til luftbåren lyd. Lydbølgerne strømmer altså ind i bygningen, hvor de kan blive opfattet som forstyrrende.

Specielle lydisolerede vinduer sikrer ro

Naturligvis er det nemmest allerede at installere specielle lydisolerende vinduer, når man renoverer bygningen. Disse vinduer består normalt af flere ruder i forskellige tykkelser. Dette får ruden til at vibrere forskelligt og reducere støj. Også mellemrummene bruges til at afkoble lyden ved at fylde dem med bløde kompositmaterialer. Derudover har vinduet ofte mellemliggende lag, f.eks. lavet af lydisolerende PVB-film (lydisoleringsfilm, støjbeskyttelsesfilm). Ulempe: Lydisolerede vinduer er relativt dyre på grund af deres specielle egenskaber og forarbejdning.

Hvordan opnår du en vellykket eftermontering af lydisolering til vinduer?

Hvis lydisolerende foranstaltninger, f.eks. montering af en udvendig markise, ikke giver den håbede effekt mod støj, er det muligt at lydisolere vinduet på forskellige måder. Her er det vigtigt at skelne imellem, om vinduets funktionalitet, dvs. lysindfald eller åbne- og lukkefunktionen, skal bevares permanent eller ej.

Permanent eller mobil lydisolering i vinduesområder?

Hvis man kan undvære vinduets funktioner i hverdagen, anbefales permanent isolering med lydabsorbenter. Skal vinduesfunktionen helt bevares så meget som muligt, og der kun er brug for lydisoleringens effekt på bestemte tidspunkter, f.eks. om natten, anbefales en mobil støjbeskyttelse, som kan fjernes om nødvendigt.

For effektiv lydisolering af et vindue anbefaler vi plane lydabsorbenter i den størst mulige materialetykkelse, f.eks. vores designabsorbent FELT med rengøringsvenlig filtoverflade, som har en materialetykkelse på 8 cm.

Rektangulære akustikabsorbenter med filtoverflade i forskellige farver
Design akustisk absorber, rektangel

Lydabsorbenter i forskellige overfladefarver

Tag et kig på FELT med elegant filtoverflade, som er en af ??vores mest populære lydabsorbenter inden for bolig og indretning.
Se produktet

Byg selv din lydisolering af vinduet – sådan gør du!

Nedenfor har vi udarbejdet en kort vejledning til lydisolering af et vindue ved hjælp af vores lydabsorbent SH006 med en materialetykkelse på 8 cm.

Trin 1: Opmåling af vinduesskakten

For at være sikker på at din lydisolering har den rigtige størrelse senere, skal du først beregne dit vindues nøjagtige mål. Træk derefter mindst 2 cm fra i højden og bredden, så du uden problemer kan placere lydisoleringen i vinduesskakten bagefter. (f.eks. vinduesbredde: 88,5 cm - 2 cm = 86,5 cm/ vindueshøjde: 101 cm - 2 cm = 99 cm)

Trin 2: Træplade med tætningsbånd

Som underlag til lydabsorbenterne skal du bruge en simpel træplade samt gummilister fra byggemarkedet. For at forhindre, at der overføres strukturbåren støj fra vinduesskakten til din mobile lydisoleringsløsning, skal den afkobles fra de omkringliggende komponenter. Det gøres ved at sætte gummilister langs kanterne på din træplade.

Trin 3: Montering af lydabsorbenterne

Herefter kan lydabsorbenterne med en tykkelse på 8 cm skæres til en og klæbes på pladen. Som regel kan akustisk skum bearbejdes med almindelige husholdningsapparater som en elektrisk køkkenkniv eller en tæppekniv. Vores selvklæbende aixFOAM lydabsorbenter egner sig særlig godt til dette formål, eftersom de ikke behøver yderligere klæbemidler til monteringen.

Trin 4: Håndtag på bagsiden

For en mobil lydisolering, som til enhver tid kan fjernes efter behag, anbefaler vi at anbringe håndtag til udtagning. Monter blot håndtagene på bagsiden af din træplade. Håndtag kan ligeledes købes i byggemarkeder.

Trin 5: Placering af lydisolering

Du kan nu nemt stille din mobile lydisolering i vinduesskakten. Bemærk de efterfølgende oplysninger.

Vigtige oplysninger vedrørende installation af efterfølgende lydisolering i vinduet

Ved en efterfølgende lydisolering af vinduer er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken retning støjisoleringen skal foregå i. Skal det forhindres, at der trænger støj ind i bygningen, eller skal det forhindres, at der trænger støj ud af bygningen?

Siden med lydabsorbenterne bør i hvert fald pege hen imod støjkilden.

  • 1. Lydisolering udefra og ind

    Hvis du ønsker at isolere bygningen mod udefra kommende vejstøj, skal lydabsorbenten pege hen imod ruden, dvs. ud mod vejen.

  • 2. Lydisolering indefra og ud

    Hvis du derimod ønsker at isolere f.eks. mod indefra kommende musik fra et øvelokale, bør lydabsorbenterne vendes væk fra vinduet og ind i lokalet. I dette tilfælde kan der selvfølgelig ikke anbringes håndtag på bagsiden af lydisoleringen for en mobil støjbeskyttelse, som kan tages ud. Alternativt kan du derfor f.eks. anbringe stofsløjfer på bagsiden, som du så lader hænge fremad og ud over lydisoleringen, således at du ved behov kan trække den ud igen.

Lydabsorbenter fra producenten sørger for ro

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp med lydisoleringen af dine vinduer, er vi hos aixFOAM klar til at hjælpe dig. Som producent af akustisk skum af høj kvalitet med over 60 års erfaring hjælper vi dig med at finde din lydisoleringsløsning og sørger for, at du kan nyde roen lige der, hvor du har brug for ro. Besøg os direkte i vores online-shop eller ring til os på vores service-hotline.

Infobox

Vinduer udgør en særlig udfordring, når det gælder lysisolering af bygninger. Qua deres beskaffenhed bliver de nemt til lydledere og transporterer larm ind i bygningens indre.

Permanent eller mobil lydisolering af vinduer

Med lydisoleringsløsninger af akustisk stof får man en effektiv lydisolering, som kan installeres både permanent eller mobilt. Derved kan lydisoleringen tilpasses til de pågældende behov og lokale forhold.

aixFOAM sørger for mere ro

Med os finder du den passende løsning til en efterfølgende lydisolering af dine vinduer. Med vores førsteklasses akustiske stoffer hjælper vi dig med at finde ro – lige dér, hvor du ønsker det.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout