Søgning
aixFOAM basabsorberer mod lave toner

Perfekt klang ved hjælp af basabsorbenter

Susen. Brummen. Mudret lyd. Det er ikke kun musikere og hjemmebiograf-elskere, der kender til problemet med at optimere baslyden inden for rumakustik. Men hvorfor er det egentlig, at det dyre hi-fi-anlæg ikke leverer den ønskede lyd derhjemme, og hvad kan man gøre ved det?

På spor af bassen

Bassen er den, der volder størst problemer, når rumakustikken skal forbedres. Cirka 75% af problemerne med rumakustik kan henføres til basområdet, og det giver ofte anledning til stor frustration i forbindelse med støjdæmpning. Lydoptimering af lave frekvenser er mere kompliceret og avanceret sammenlignet med mellem- eller højfrekvensområdet.

Årsagen til dette er baslydens eller de ??lave frekvensers beskaffenhed. Lave toner har en højere bølgelængde og har mere energi, som skal absorberes ved lydabsorption.

Lydbølger reflekteres generelt fra rummets massive begrænsninger, dvs. væggene. Basbølger spreder sig imidlertid ikke relativt retningsbestemt, som høje frekvenser eller mellemfrekvenser gør, men bevæger sig igennem rummet på en mere sfærisk måde, især hvis musikken afspilles igennem almindelige tre-vejs-højttalere. Derved bliver basbølgerne ret tit kastet tilbage.

På grund af disse refleksioners overlapning dannes der såkaldte "stående bølger" eller "rumtilstande" mellem vægge over for hinanden. Stående bølger har forskellige minima og maksima, hvilket kan føre til annullering eller overbetoning af enkelte frekvenser på forskellige positioner i rummet. Dette skaber lange efterklangstider og en uklar og ujævn lyd, der forvrænger rumakustikken på en negativ måde.

Basabsorbenter/ basfælder forbedrer rumakustikken

Såkaldte basabsorbenter eller basfælder eller på engelsk "basstraps” er velegnede til reducere lyden målrettet og sikre en klar, tør baslyd.

I modsætning til "normale” bredbåndsabsorbenter har disse specielle lydabsorbenter en særlig høj densitet. Dette gør det muligt for basfrekvenserne at trænge dybt ind i absorbenten, hvormed bassen dæmpes effektivt.

Foruden de runde absorbenter findes der også basfælder med et kabinet af træ, som især professionelle musikere er glade for, og de er derfor ofte relativt dyre. Et godt og billigere alternativ og en populær udgave af bas- eller kant- eller hjørneabsorbenter er absorbenter i prismeform – ligesom vores aixFOAM bassabsorbenter til lavfrekvensabsorption.

Bassabsorber mod forstyrrende basfrekvenser
aixFOAM bassabsorbent til optimal lyd

Spar på prisen, ikke bassen!

Konfigurer din basabsorbent nu, og få en stærk baslyd med hjem, uden ekko, susen og brummen.
Se produktet

aixFOAM basabsorbent – Lave frekvenser under kontrol

Vores aixFOAM lavfrekvente absorbenter er akustiske kvalitetselementer med en åben porestruktur, der er fremstillet af akustisk skum og fås i to styrker (densitet). Jo større lydabsorbent du vælger, desto mere effektiv absorptionsadfærd i de lave frekvensområder.

Til vores lavfrekvente absorbenter bruger vi kun akustisk skum af højeste kvalitet, ligesom det er tilfældet med alle vores akustiske elementer. Disse har ikke kun dokumenteret gode absorptionsværdier, men er også tilsat et specielt additiv til UV-blokering. Dette beskytter dem mod gulning forårsaget af lys.

Korrekt opstilling af basabsorbent

Når aixFOAM basabsorbenten er placeret korrekt i rummet, egner prismeformen sig perfekt til at absorbere lyd. Basabsorbenten skal placeres i rummets hjørner med spidsen pegende ind i rummet. Det betyder, at der, hvor lyden rammer, er overfladen størst, og støjdæmpningen optimal. Derudover er lydtryksniveauet generelt højest i hjørnerne af rektangulære rum. Forresten: Basabsorbenten har fået sine andre navne, f.eks. hjørneabsorbent eller kantabsorbent, på grund af førnævnte placering i rummets hjørner.

Ideelt set bør hjørneabsorbenterne også placeres bag højttalerne. Afhængigt af behov og rummets højde, kan lavfrekventabsorbenterne også nemt stables ovenpå hinanden for at gøre deres areal større og således forbedre den lydabsorberende effekt yderligere.

Den rigtige kombination til god lyd

For at opnå en optimal akustik i lydstudiet, hi-fi-rummet eller hjemmebiografen er det naturligvis ikke nok kun at udstyre rummet med basabsorbenter. Som supplement til kantabsorbenterne anbefaler vi derfor at anbringe lydabsorberende plader på væggene, der fungerer som bredbåndsabsorbenter.

I vores aixFOAM shop finder du derfor mange forskellige akustiske elementer, som du kan sætte sammen i forskellige overflader og farver. Lydisoleringspladerne sørger for lydoptimering i mellem- og højfrekvensområdet og sikrer også et flot look

Valg af bas- og lydabsorbent

Som akustiske eksperter ved vi, at hvert rum er unikt med hensyn til lyd og akustik. Det betyder, at de respektive krav til akustiske elementer i forbindelse med lydabsorption er forskellig fra rum til rum.

For at gøre det nemmere for dig at vælge de rigtige bas- og lydabsorbenter, har vi samlet alle relevante data om vores akustiske elementer i vores online-shop. Selvfølgelig hjælper vi dig også gerne personligt med gratis rådgivning på vores kundeservice hotline.

Infobox

I de fleste tilfælde er bassen det største problem, når du gerne vil forbedre rumakustikken. Basbølger overlapper ofte hinanden og har en høj energi. Til støjdæmpning er der således brug for høj kvalitet og materiale med tilsvarende densitet.

Lavfrekvente absorbenter fra aixFOAM

aixFOAM basabsorbenter fremstillet af akustisk skum med en åben porestruktur egner sig lige så godt til støjdæmpning af uønskede basfrekvenser som basfælder. De prismeformede lavfrekvente absorbenter skal placeres i hjørnerne af rummet, helst bag ved højttalerne. Spidsen af ??absorbenten skal pege ind i rummet for at øge absorptionsfladen.

Vi ved alt om bas!

Vi hjælper dig gerne med at vælge de rigtige bas- og lydabsorbenter i vores aixFOAM shop eller i form af gratis rådgivning. Herefter fremstiller vi dine akustiske elementer specielt til dig, så du inden længe kan nyde den perfekte baslyd.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout