Søgning

Velvære og afslapning

Støjværn til boligen

  • Forbedret akustik og mere kvalitet ved opholdet, også i åbne rum
  • Mindre lydrefleksion fra hårde materialer i den moderne arkitektur såsom glas, beton eller træ
  • Støjreduktion for mere ro, afslapning og rekreation
  • Moderne, æstetiske designs i forskellige farver og former

Her får du mere at vide om lydisolering og støjværn i boligen.
Køb aixFOAM-dørisoleringssæt i 20 forskellige farver

Farver skaber liv.

Oplev vores aixFOAM dørisoleringssæt i 20 attraktive farver og luk larmen ude.

Se dem her!

Arbejd hjemme i fred og ro

Prøv vores aixFOAM lydabsorbenter til dit hjemmekontor.

Upptäck nu

Alle tiders mest effektive lydisolering

Med vores aixFOAM Premium absorbenter med ekstra flammehæmning definerer du lydisolering på en ny måde.

Gå på opdagelse

Alt godt kommer fra oven

Støjdæmpning til loftet: Prøv vores lydabsorbenter og opnå mere ro og glasklar akustik!

opdag nu!

Lydreduktion i kvadrater

Vores kvadratiske lydabsorbenter til effektiv lydabsorption

Køb nu

Den passende ramme for din akustik

Effektiv lyddæmpning så skøn og fleksibel som aldrig før - med aixFOAM akustikrammer

Se dem her!

Product Finder

Placering

Loft

Væg

Dør

Tabel

Gulv

Optik

Glat overflade

Filt overflade

Struktureret overflade

Akustisk stof overflade

Fastgørelsessystem

Selvklæbende

Hængesystem

Monteringskassette aluminium, elokseret

Produkter uden fast montering

Wiresystem

Magnetisk

Støjkilde

Luftbåren lyd, højfrekvent

Luftbåren lyd, mellemfrekvens

Luftbåren lyd, lavfrekvent

Strukturbåren lyd

Matching products: Nulstil Filter

Classic Line

Professional Line

Flere valgmuligheder?

Filtlaminerede akustikelementer, klassiske akustikskum og meget mere kan findes i vores CLASSIC LINE.

Flere valgmuligheder?

Højere I vores PROFESSIONAL LINE finder du højere brandbeskyttelse, yderligere designs, printbare elementer og meget mere.

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

Til kontaktsiden

Støjværn til boligen

For en atmosfære af velvære inden for dine egne fire vægge er ikke kun arkitekturen og indretningen afgørende, men også akustikken. Rumakustikken i bolig- eller opholdsrumpåvirker kommunikationen og kvaliteten af opholdet betydeligt og kan forbedres ved en målrettet anvendelse af støjværn.
Slap af derhjemme og føl dig godt tilpas: En god akustik bidrager afgørende til velværet og øger kvaliteten af opholdet. Med aixFOAM lydabsorbere kan rumakustikken i boligen forbedres målrettet.
En familie føler sig godt tilpas - støjværn i boligen.

Hvad er årsagerne til en dårlig akustik i boligen?

Der er for det meste to årsager til en dårlig eller ubehagelig rumakustik. En forstyrrende faktor kan være direkte støj, en anden kan være uønsket efterklang eller for lange efterklangstider.

Højt støjniveau i boligen

Et højt støjniveau eller også lydtrykniveau beskriver lydstyrken, der hersker i rummene. Er det særligt højt, blive støj hurtigt en belastning. Her kan støjkilden ligge uden for rummet eller bygningen, f.eks. på grund af høje lyde fra naboerne eller trafikstøj. Støjkilden kan dog også befinde sig inden for bygningen, f.eks. kan en centrifugerende vaskemaskine give uro. I alle tilfælde gælder det at: Hvis støjkilden er kendt, kan man træffe målrettede foranstaltninger til lydisolering hhv. støjisolering.
Støj i boligen
Hvis en bolig ikke er tilstrækkeligt lydisoleret, bliver støj til en belastning. Med passende støjværn og lydabsorbere fra aixFOAM bliver dit hjem til en fredelig oase af velvære.

Ubehagelig efterklang og lange efterklangstider i boligen

Efterklangen beskriver, hvor lang lyde forbliver i rummet efter en lydkilde afbrydes. Dette tidsrum betegner man som efterklangstid. I den moderne arkitektur anvendes fortrinsvis udsøgte, med lydhårde materialer såsom glas, beton eller hårdttræ. Disse overflader reflekterer lyd, der rammer dem, øger således efterklangstiden og sørger for at lydene omtrent bliver hængende i rummet.

Hvis der er flere støjkilder i et rum, opstår der ofte en overlejring af flere frekvenser. Derved opstår en slags ”støjgrød”, som ikke kun gør det ubehageligt at høre og forstå, men nærmest også umuligt.

Ved at montere lydabsorbere på vægge og lofter kan efterklangen reduceres og rumakustikken i boligen eller bygningen kan forbedres.

Hvordan kan støj i boligen eller bygningen reduceres med lydisolering?

For at standse overførslen af støj inden for en bolig eller bygning, er det nødvendigt at afskærme lydkilden. Til dette formål kan man bestykke vægge, lofter og gulve med lydisolerende måtter. Her er plane lydabsorbere med en høj egenvægt og i en høj materialetykkelse, f.eks. lydisolerende plader af akustisk tungt skum mest velegnede.

Lydisolering af væg og loft

Praksissen med såkaldte rum i rum-koncepter til udkobling af byggeelementer har udmærket sig i særlig høj grad. Via denne lydisoleringsproces forhindres det at vægge og lofter bliver til lydledere. I vores videnstillæg om aixFOAM „Lydisolering af væg og loft“ (Tysk) har vi sammenfattet de vigtigste fakta samt en vejledning til lydisolering af disse byggeelementer.

En lydisolering af vægge og lofter giver ro i boligen eller bygningen. Læs mere i vores videnstillæg om aixFOAM om lydisolering af væg og loft.

Læs mere (Tysk)

En professionel lydisolering på væg og loft giver ro i boligen.

Trinlydsisolering - støjværn til gulvet

Trinlydsisolering har en ganske særlig position inden for støjværn. Trinlyd er en særlig form for strukturbåret støj og opstår ikke ved at luftbåret lyd støder på et fast legeme og derved bevæger sig gennem dette, men ved at to faste legemer støder sammen. Således kan formodentlig lette trin hurtigt blive til en enerverende plage for naboerne i lejligheden nedenunder.

Særligt ved moderne parket- og laminatgulve kan det rigtige valg af et isolerende underlag være afgørende. Her findes der forskellige muligheder såsom udlægning af rullevarer, men også anvendelsen af akustiske tunge skumplader som trinlydsisolering under trykfordelingslaget i gulvet.

Lydisolering af døre og vinduer

Den efterfølgende lydisolering af vinduer og døre udgør en særlig udfordring. Til forskel fra det massive murværk på bygninger begynder disse byggeelementer, når de rammes af luftbåret lyd (gadestøj, musik, etc.) let at vibrere og bliver til lydledere. Eftermontering af lydabsorbere kan her være et godt alternativ til relativt dyre lydisolerende vinduer og støjdæmpende døre. Under vores aixFOAM vidensektion finder du udførlige indlæg om støjværn på vinduer og døre samt en vejledning til selvbyg.
Sound insulation on windows and doors reduces noise at home.
Lette byggeelementer såsom vinduer eller døre bliver hurtigt til lydledere. I aixFOAM vidensektionen (Tysk) får du at vide hvordan det kan forhindres ved en efterfølgende lydisolering.

Dør (Tysk) Vindue (Tysk)

Hvordan kan lydabsorbere forbedre akustikken i boligen eller i bygningen?

Lydabsorbere af akustisk skumstof egner sig fremragende til at forbedre rumakustikken i boligen eller bygningen. Materialet på de porøse absorbere gør det muligt for lydbølger at trænge dybt ind i de akustiske elementer og absorberer forstyrrende frekvenser.

Ved montering af absorberen på lydhårde overflader såsom vægge og lofter reduceres efterklangen med en målrettet støjdæmpning. Her er det som regel nok at udstyre 20 - 30 % af vægfladen i rummet med absorbere, for at sænke støjniveauet og skabe et behageligt opholdsklima.

Desuden ved vi af erfaring at det er en god idé at gå trinvis frem ved støjdæmpningen og føle sig frem til den optimale rumakustik. Det forebygger ikke kun en ”overisolering” og dermed en ubehageligt kunstig akustik i boligen, men skåner desuden også pengepungen.

Ud over klassiske akustiske absorbere til væg og loft byder akustiske sejl eller fritstående akustiske elementer på et yderligere alternativ til støjværn i indretningen.

aixFOAM lydabsorbere udmærker sig ikke kun på grund af den høje effektivitet ved støjdæmpningen, med også på grund af deres elegante design. De fås i forskellige farver, former og monteringsoptioner og bringer den optimale akustik med velvære ind i dit hjem.
Lydabsorbere i boligen giver et tilstrækkeligt støjværn og en bedre rumakustik.

Akustik møder design: Derfor er støjværn fra aixFOAM det bedste valg til dit boligområde.

For en akustik, der giver velvære og afslapning, skal du bruge en professionel partner inden for støjværn. Som producent med 60 års erfaring fremstiller vi lydabsorbere af høj kvalitet „Made in Germany“ og ved hvad der er afgørende for en god rumakustik. Via en konstant videreudvikling af vores produkter og et åbent øre over for vores kunder behov, er det lykkedes for os at kombinere effektive lydabsorbere med flotte designs.
Meget effektive lydabsorbere
Støjværn
den højeste
lydabsorption
Icon Lydabsorbent med profileret overflade
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon Lydabsorberende materialetykkelser
Højder
kan vælges
forskelligt
Ikon farvevalg skum
Farveudvalg
efter ønske
Ikon brandbeskyttelsesskum
Brandsikring
forskellige klasser
Icon Montering af lydabsorbenter
Montering
flere
optioner
aixFOAM støjværn står ikke kun for mindre støj og en forbedret klang, men også for en masse form- og farvevarianter, der ud over den perfekte akustik også bringer et look af høj kvalitet ind i dit hjem. Vælg dine favoritter blandt flere overfladeprofiler eller brandsikringsklasser og bliv selv indretningsarkitekt med vores innovative monteringsoptioner. Smukke aluminiumskassetter samt wire- og hængesystemer er det perfekte supplement til dine lydabsorbere og giver et ekstra plus til udformningen af rummet. Du kan naturligvis også få vores støjværnsmåtter med praktisk selvklæbende udstyr - for en supernem montering og det perfekte hold.

Nu er det din tur: Find det perfekte støjværn til dit hjem!

Vælg det passende støjværn til dine rum i vores online shop nu og få akustik med velvære derhjemme. Eller få gratis rådgivning af vores fagkonsulenter: Vi hjælper dig med at finde det optimale støjværn til din applikation. Efter ønske modtager du hos os ligeledes individuelle og skræddersyede støjværnsløsninger og lydabsorbere til dit projekt - kontakt blot vores serviceteam.
Gratis akustikrådgivning fra aixFOAM

Fagkonsulenterne fra aixFOAM står til din rådighed på telefon eller e-mail.

Gratis rådgivning
aixFOAM Lydabsorberende element til lejligheder og bygninger

Her finder du støjværnsprodukter til dit boligområde eller din bygning.

Se produkterne
Leder du efter inspiration?

Her finder du billeder fra vores kunder af støjværn i boligen.

Applikationer til lydisolering i opholdsrummet
Til galleriet
Callcenter user-circle logout