Søgning

Mere ro og koncentration ved læring og tumlen

Støjværn i skoler og børnehaver

  • Forbedret akustik og mere ro for en lettere kommunikation i klasseværelset
  • Reduktion af støj og op til 20 % forbedret koncentration
  • Børnevenlige, farverige lydabsorbere af Øko-Tex-certificerede materialer, der er testet for skadelige stoffer
  • Støjværnsløsninger til væg og loft eller fritstående akustiske elementer
  • Lydabsorbere i overensstemmelse med brandsikringsdirektivet DIN 4102 B1

Her får du mere at vide om lydisolering og støjværn i skoler og børnehaver.

Støjdæmpning i skoler og børnehaver

Her kan du se billeder af vores aixFOAM lydabsorbenter i skoler og børnehaver!

Til galleriet

Så farverig som aldrig før!

Oplev vores motiv-absorber i mange glade farver og former!

Til produkterne

Ro til små og store ører

Prøv vores selvklæbende akustiske loftssæt til børnehaver og klasseværelser!

Om produktet

Alt godt kommer fra oven

Støjdæmpning til loftet: Prøv vores lydabsorbenter og opnå mere ro og glasklar akustik!

opdag nu!

Product Finder

Placering

Loft

Væg

Dør

Gulv

Tabel

Optik

Glat overflade

Filt overflade

Struktureret overflade

Akustisk stof overflade

Fastgørelsessystem

Selvklæbende

Hængesystem

Monteringskassette aluminium, elokseret

Produkter uden fast montering

Wiresystem

Magnetisk

Støjkilde

Luftbåren lyd, højfrekvent

Luftbåren lyd, mellemfrekvens

Luftbåren lyd, lavfrekvent

Matching products: Nulstil Filter

Classic Line

Professional Line

Flere valgmuligheder?

Filtlaminerede akustikelementer, klassiske akustikskum og meget mere kan findes i vores CLASSIC LINE.

Flere valgmuligheder?

Højere I vores PROFESSIONAL LINE finder du højere brandbeskyttelse, yderligere designs, printbare elementer og meget mere.

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

Til kontaktsiden

Mere ro og koncentration ved læring og tumlen

Hvad er udfordringerne ved støjisolering i skoler og børnehaver?

Masser af trampende fødder, larmende legetøj, glade skrig, sang, dans, rollespil med høj lydstyrke som højtråbende riddere eller ræsende politibiler: Børnenes verden er højlydt og fuld af farver. Det store antal forskellige lydkilder i skoler og daginstitutioner sørger for at støjniveauet i disse rum hurtigt stiger betydeligt og således bliver lige så meget en belastning for børn som for pædagoger/lærere. For vedvarende støj kan ikke kun skade hørelsen, men øger også stress og risikoen for hjerte- og kredsløbssygdomme.
Mange støjkilder i børnehaver og skoler øger lydniveauet i rummet. Uden et tilstrækkeligt støjværn kan selv almindelig støj i skoler hhv. børnehaver blive en belastning for små og store ører.
Børn i børnehaven laver larm med instrumenter

Efterklang fremmer en dårlig rumakustik i klasseværelset

De arkitektoniske forhold i klasseværelser forstærker for det meste støjniveauet yderligere. Hårde, glatte og dermed stærkt reflekterende materialer på vægge, lofter, træmøbler og tavler genspejler støjen. Derved forbliver lyde særligt længe i rummet og overlejres. Det forringer frem for alt sprogforståelsen og kommunikationen.
Et klasseværelse uden lydisolering har meget efterklang og dårlig akustik.
Lydreflekterende overflader i klasselokaler forårsager lange efterklangstider. Derved overlejres enkelte lyde og der opstår larm. Lydabsorbere reducerer efterklang og forbedrer rumakustikken.

Læring uden larm: Hvilke fordele har en lydisolering i daginstitutionen og i klasseværelset?

DIN 18041 med titlen ”Akustisk kvalitet i rum” er afgørende for den akustiske udformning af klasseværelser i skolen eller grupperum i børnehaver. I denne standard findes forskellige holdepunkter til forbedring af rumakustikken, samt argumenter for anvendelsen af lydabsorbere.

Studier påviser, at koncentrationen og tankevirksomheden kan forringes med op til 20 % under støj. Derfor er en god sprogforståelse og tilstrækkeligt med ro afgørende i undervisningslokaler i skoler eller auditorier på højere læreanstalter. Hvis akustikken i rummet er afbalanceret, letter det ikke kun det at lytte efter eller det koncentrerede arbejde, men f.eks. også brugen af fremmedsprog. Derudover skåner en lavere støjbelastning hørelsen og fremmer sundheden.

Støjværn i skoler og børnehaver reducerer efterklang, forbedrer rumakustikken og giver den nødvendige ro. Anvendelsen af lydabsorbere kan øge koncentrationen med op til 20 % og dermed lette indlæringen.
En pige arbejder koncentreret i klasselokalet på en skole med lydværn og støjværn.

Hvordan fungerer et effektiv støjværn i skoler og børnehaver?

For at reducere støj, skal lofterne og væggene i klasselokalet eller daginstitutionen først bestykkes med akustiske absorbere. Til dette formål er eksempelvis et akustisk loft godt at anvende. I de fleste tilfælde er det allerede nok at udstyre omkring 20 - 30 % af væg- og loftsfladerne med lydabsorbere for at sænke støjniveauet, reducere efterklang og forbedre sprogforståelsen.

Sprog transporteres frem for alt i det midterste og høje frekvensområde. Derfor er det en god idé at anvende bredbåndsabsorbere. Vores aixFOAM lydisoleringsmåtter er specielt afstemt til disse frekvensområder og derfor bedst egnet til lydisolering i undervisningslokaler. Lydabsorberne af akustisk skum absorberer forstyrrende lyd og forkorter efterklangstiden i oktavbåndene på 125 til 4000 Hz, der anbefales til klasseværelser.

Hvilken rolle spiller brandsikring ved støjisolering i skoler og børnehaver?

Sikkerheden er særligt vigtig i bygninger, hvor børn opholder sig. På højere læreanstalter, i skoler og i daginstitutioner er brandsikringsdirektivet DIN 4102 B1 for offentlige bygninger ofte gældende. Derfor tilbyder vi hos aixFOAM lydabsorbere, der opfylder disse krav of i værste tilfælde giver den nødvendige sikkerhed til børnene eller eleverne. Vores aixFOAM fagkonsulenter hjælper dig gerne med at vælge de passende støjværnsprodukter til de gældende brandsikringsbestemmelser i din skole eller børnehave.
En brandalarm på gangen i en skole med støjværn og lydisolering
Som producent af lydabsorbere må vi ikke rådgive dig om brandsikring, men kun anbefale passende produkter til dine gældende brandsikringsforskrifter. Derfor er det bedst hvis du finder information på forhånd hos din arkitekt eller ansvarlige for brandsikring.

Hvorfor skal du vælge aixFOAM støjværn i skoler og børnehaver?

Som producent af akustiske elementer af høj kvalitet, og med 60 års erfaring, ved vi hos aixFOAM hvad der er afgørende ved støjisolering i skoler og børnehaver. Gennem en konstant forskning og videreudvikling af vores lydabsorbere er det lykkedes for os at skabe støjværnsprodukter med høje absorptionsværdier og flotte designs.
Meget effektive lydabsorbere
Støjværn
den højeste
lydabsorption
Icon Lydabsorbere til børn
Designs
Motiver til
børn
Ikon Lydabsorbere forureningsfrie
Materiale
testet og fri for
skadelige stoffer
Ikon farvevalg skum
Farveudvalg
efter ønske
Ikon brandbeskyttelsesskum
Brandsikring
forskellige klasser
Icon Montering af lydabsorbenter
Montering
flere
optioner

Fri for skadestoffer, stilfulde og børnevenlige

Vores farverige lydabsorbere, der efter eget valg også fås i særligt børnevenlige motiver såsom flodhest, sky, sommerfugl, puslespil eller hjerte, forbedrer ikke kun akustikken i skoler og daginstitutioner, men giver også godt humør i alle rum. Desuden finder du Øko-Tex-certificerede akustiske absorbere, der er testet for skadelige stoffer, i vores online shop, og som er særligt velegnede til anvendelse i rum med børn og unge.

aixFOAM lydabsorbere sænker støjniveauet, forbedrer klangen og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere farver og overflader. Forskellige monteringsoptioner, såsom vores selvklæbende udstyr, letter monteringen af lydabsorberne. Støjabsorberingsmåtter i hængekassetter af aluminium eller fritstående akustiske elementer skaber ydermere et visuelt højdepunkt.

Børnevenlige lydabsorbere med motiv i skoler og børnehaver reducerer ikke kun støjen og forbedrer akustikken, men forskønner også rummet.
Lydabsorbere med motiverne flodhest, sky, hjerte og sommerfugl som støjværn i skoler og børnehaver.

Nu er det din tur: Få effektive støjværn til skoler og børnehaver - direkte og billigt fra producenten!

Vælg dit støjværn mellem vores aixFOAM-produkter til børnehaver og skoler eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores fagkonsulenter understøtter dig ved dine projekter med at finde en passende løsning til dine krav.
Gratis akustikrådgivning fra aixFOAM

Fagkonsulenterne fra aixFOAM står til din rådighed på telefon eller e-mail.

Gratis rådgivning
aixFOAM Lydabsorbenter til skole og børnehave

Her finder du støjværnsprodukter for mindre støj i skoler og børnehaver.

Se produkterne
Leder du efter inspiration?

Her finder du billeder fra vores kunder af støjværn i skoler og børnehaver.

Lydisoleringsapplikationer i skole og børnehave
Til galleriet
Callcenter user-circle logout