Søgning
aixFOAM nopret skumstof - Med nopper mod støj

Akustisk skum – fleksibelt og effektivt mod lyd

Der findes forskellige varianter til at ændre et rums akustik i henhold til egne ønsker eller til isolering af forstyrrende støjkilder. Det mest almindeligt anvendte materiale er akustisk skum, som ikke kan sammenlignes med konventionelt skummateriale. Højeffektiv akustisk skum fremstilles ved hjælp af komplekse produktionsprocesser og består af skum med porer i forskellige størrelser. Det er kendetegnet ved, at det både er højeffektivt og nemt at arbejde med. Akustisk skum egner sig perfekt til lydisolering, støjdæmpning og støjbeskyttelse. Overfladen på akustiske skumplader kan udstyres med en profil, så lydens egenskaber påvirkes. F.eks. er der ikke kun en visuel forskel på en pyramideprofil og en profil med noppeskum, de adskiller sig også akustisk. Dette gør skum som råmateriale ekstremt fleksibelt og attraktivt. Skummaterialet fås i forskellige farver, hvilket også giver interessante muligheder i forbindelse med rummets indretning.

Hvordan virker akustisk skum?

På grund af den specielle åbne porestruktur, som akustisk skum har, bremses eller reduceres luftpartiklernes indgående vibrationer, dvs. lyden. Herved absorberes lyde eller kun bestemte frekvensområder. Dette er især interessant i forbindelse med lydabsorberende foranstaltninger til forbedring af rumakustikken, f.eks. i et auditorium eller i koncertsale. Når lyden absorberes ved hjælp af porøse materialer omdannes lydenergi til varmeenergi, hvilket dog ikke kan mærkes. Omdannelsen sker gennem friktion, når de aktiverede luftpartikler trænger ind i porerne på det akustiske skum og bevæger sig derinde. Jo mere åbne og dybe porerne i det akustiske skum er, jo mere effektiv er denne friktionsproces og jo bedre kan lyden absorberes. Lydisoleringselementer af skum kan reducere et rums støjniveau betydeligt og reducere støj.

Typer af akustisk skum

Generelt kan man opdele akustisk skum i tre kategorier. Man skelner mellem akustisk skum af PUR-E, PUR-ES og duromer. For at give dig et overblik har vi udarbejdet en liste over de forskellige skumtypers egenskaber i en separat artikel (Akustisk skum af PUR-E, PUR-ES og duromer). Hvis du har spørgsmål til anvendelsen af ??de forskellige akustiske skummaterialer, kan vi også hjælpe dig i vores aixFOAM shop eller via vores kundeservice hotline, uden omkostninger for dig.

Hvordan genkender man akustisk skum af god kvalitet?

Som udgangspunkt kan ethvert porøst materiale absorbere lyd. Kvalitetsprodukter – f.eks. akustiske skummaterialer fra aixFOAM – har imidlertid den afgørende fordel, at man kan planlægge og forudbestemme lydisoleringen eller støjdæmpningen nøjagtigt. De specialudviklede produkter har nemlig en særlig materialestruktur, der absorberer lyden, og som kan planlægges reproducerbart. Med konventionelle skum eller andre porøse materialer er dette rent lotteri.

Akustisk skum og brandsikring

Som byggematerialer har akustiske skummaterialer af høj kvalitet også gode brandsikringsegenskaber og især ved renovering af bygninger giver de den nødvendige sikkerhed i krisesituationer. Mange af vores aixFOAM-produkter er ikke kun brandhæmmende, men opfylder også kravene i brandsikringsklasse DIN4102 B1 – en af ??de nok vigtigste brandsikringsstandarder i byggesektoren. De er således svært antændelige.

Vores anbefaling til den rigtige brandsikringsløsning: Undersøg, hvilke krav til brandsikring der er til dit byggeprojekt og spørg vores eksperter til råds. Vi hjælper dig med at finde det rigtige materiale, som opfylder din krav.

Akustisk skum og rumvægt

Det er ikke et krav, at rumvægten i forbindelse med akustisk skum skal specificeres – og der er endda risiko for, at det bliver fortolket forkert. En høj rumvægt er ikke nødvendigvis ensbetydende med en bedre absorption af lydbølger. Det er altså ikke vigtigt for at opnå effektiv støjisolering. For eksempel har en akustisk kvalitetsskumplade fremstillet af duromer skum en meget lav rumvægt, men den akustiske effekt er til gengæld ekstremt høj. Alle vores akustiske skumprodukter er derfor specificeret ved hjælp af absorptionsgrader og ikke rumvægt.

Nemt at arbejde med og håndtere

Akustisk skum af høj kvalitet er især overbevisende som byggemateriale inden for viderebehandling. De kan behandles med almindelige husholdningsredskaber, såsom en elektrisk køkkenkniv, en tæppekniv eller en båndsav. Det gør vores aixFOAM lydabsorbenter ekstra fleksible i brug.

Når du skal skære skummet til med lige kanter, er det en god ide at lægge et tagbræt eller et firkantet stykke træ direkte på skumpladen og forsigtigt skære langs med det. For at undgå farlige situationer er det bedst at teste på forhånd på et stykke akustisk skum, om det værktøj, du har valgt at skære med, nu også egner sig til opgaven.

Mange af vores aixFOAM akustiske måtter fås i selvklæbende form for nem montering. De er også smarte i praksis, som fritstående løsning, i praktisk sæt med kvalitetsakustikrammer, vægkassetter og specialtilbehør til montering. Målinger af absorptionsgraden har givet rigtig gode resultater og de tilfører også rummet visuel værdi.

Akustisk skum direkte fra producenten

Som producent med 60 års erfaring i fremstilling og forarbejdning af akustiske kvalitetsskummaterialer er vi fra aixFOAM din perfekte samarbejdspartner, når det gælder støjbeskyttelse og lydisolering. På vores skumlager finder du skummaterialer i moderne, trendy farver og usædvanlige former. Uanset om du er på udkig efter akustiske elementer med profil, f.eks. pyramideskum eller noppeskum, absorbenter med en tekstiloverflade, bredbåndsabsorbenter, isoleringsmåtter eller specielle loftssejl, så tilbyder vi den optimale løsning til enhver anvendelse inden for teknisk akustik og rumakustik.

Infobox

Hvad er det, der gør akustisk skum så effektiv til lydisolering?

Speciel porestruktur

Akustisk skum har en speciel porestruktur, der optager og absorberer lydbølger. Akustiske skummaterialer af høj kvalitet, såsom aixFOAM-produkter, fremstilles i komplekse produktionsprocesser og er kendetegnet ved stor fleksibilitet i bearbejdning og anvendelse. Dette giver dig mulighed for at planlægge forbedringen af ??din rumakustik på en målrettet måde og isolere eller dæmpe forstyrrende lyd.

Kontinuerlig produktudvikling og høje kvalitetsstandarder

Vores produkter testes i samarbejde med RWTH Aachen og optimeres løbende. Vi investerer utroligt meget tid og mange ressourcer på produktudvikling, fordi det er den eneste måde at opnå de bedste resultater på. Vi fra aixFOAM lægger stor vægt på høj kvalitet i forarbejdningen, da absorbenterne normalt er placeret synligt i rummet og også har en visuel effekt ud over den akustiske. Sammenlignet med konventionelle skummaterialer er aixFOAM akustisk skum optimeret mod at gulne eller – afhængigt af kravene – endda absolut UV-resistent.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout