Søgning
aixFOAM lydisolering - profilerede og glatte lydabsorbenter mod støj

Hvad er støjdæmpning?

Støjdæmpning, som på engelsk hedder acoustic treatment, er forhindring af spredning af lyd ved hjælp af absorption af ??luftbåren lyd, dvs. området af hørbare signaler og frem for alt højere frekvenser såsom tale. Støjdæmpning eller lydabsorption er grundlaget for rumakustik, der beskriver et rums akustiske egenskaber, når lydkilden er inde i rummet.

Støjdæmpning skaber en behagelig atmosfære i rummet

Støjdæmpende materialer sigter mod at forbedre klangen inden for et bestemt område eller rum. Når det kommer til støjdæmpning, bruger man målrettede foranstaltninger til at ændre rumklangen efter sine behov. Man kan f.eks. dæmpe lydniveauet eller reducere efterklangstiden. Dette bidrager til forbedring af (rum)akustikken, som er afgørende for trivslen i rummet. På denne måde kan forstyrrende baggrundslyde (samtaler, telefoner, der ringer osv.) i åbne kontorer eller callcentre minimeres, eller klangen hjemme i stuen kan forbedres.

I modsætning til lydisolerende materialer (Hvad er lydisolering?), som skal absorbere eller blokere indgående lyd så komplet som muligt, absorberer støjdæmpende materialer kun bestemte frekvensområder. Den luftbårne lyd absorberes kun delvist, hvilket sker ekstra effektivt i porøse materialer, der har et stort overfladeareal.

Sammenspil mellem teknologi og design

Lydabsorbenter gør brug af princippet om energiomdannelse i deres funktion. Lydens mekaniske energi (vibrationer i luften) omdannes til (ikke mærkbar) varmeenergi i det akustiske materiale, så lyden minimeres effektivt. Lydabsorbentens form har en betydelig indflydelse på anvendelsesområdet og effektiviteten.

Ud over de lydabsorberende materialers tekniske egenskaber spiller designaspektet også en vigtig rolle. Af samme årsag har vi fra aixFOAM udviklet lydabsorbenter, der fuldt ud opfylder såvel de tekniske som de visuelle krav. For eksempel har vi i forbindelse med FELT-designabsorbenten kombineret de akustiske absorptionsværdier for en højtydende absorbent med en meget fin filtoverflade, som giver produktet et flot visuelt udtryk. For at forbedre akustikken i et rum kan man, udover lydabsorbenter med glat overflade, såsom SMOOD kvadratabsorbenten, naturligvis også anvende æstetisk mere sofistikerede absorbenter såsom ROWS lydabsorbenten med trekantprofil eller MAYA lydabsorbenten med trapezprofil. Vores akustiske billeder med motivtryk er en ægte eyecatcher og forbedrer rummet lige så mege visuelt som akustisk.

Pyramideskumabsorptionspaneler GIZA
Akustisk skum med pyramideoverflade

Akustisk pyramideskum med solid basis

Helt fantastisk mod lyd: Prøv GIZA, som er et af de mest populære akustiske skumprodukter fra aixFOAM til støjdæmpning i dit musikrum, hifi-rum eller hjemmebiograf.
Se produktet

Eksperter til at forbedre rumakustikken

Ud over formen og typen af ??materiale har også tykkelsen af ??den anvendte lydabsorbent en afgørende indflydelse på effektiviteten. Hvilken konfiguration af absorbenter, der egner sig til dit anvendelsesformål, afhænger i høj grad af de givne omstændigheder.

Vi fra aixFOAM giver dig med glæde omfattende råd og vejledning og hjælper dig gerne med at finde den akustiske løsning, som passer netop til dit personlige behov. Alle vores akustiske elementer af skum med forskellige absorptionsgrader er at finde i vores aixFOAM shop under det pågældende anvendelsesområde. Tag et kig i vores shop!

Infobox

Støjdæmpning eller lydabsorption er forbedring af rumakustikken. Lydabsorberende materialer bruges til målrettet ændring af akustikken i henhold til egne ønsker, f.eks. dæmpning af lydniveauer eller reducering af efterklangstider.

Kvalitet og service

Vi fra aixFOAM lægger stor vægt på den høje kvalitet i forarbejdningen af vores akustiske skum, da absorbenterne normalt er placeret synligt i rummet og også har en visuel effekt ud over den akustiske. Sammenlignet med andre konventionelle skum er aixFOAM akustisk skum optimeret mod at gulne eller er endda absolut UV-resistent.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout