Søgning

Støjværn på vandet

Lydisolering inden for skibsindustrien/ yachtindustrien

  • Støjværn til skibe, både og yachts
  • Lydabsorbere med specielle overfladekacheringer til anvendelse på motorer
  • Mindre støj fra motor- og kørelyde
  • Mere ro, afslapning og opholdskvalitet på vandet
  • Også ideelt til eftermontering

Her får du mere at vide om støjværn/støjisolering i skibsindustrien.

Individuelle serviceforespørgsler

Er du erhvervskunde? Har du brug for andre leveringsmængder end dem i shoppen? Har du særlige ønsker til emballering eller specielle krav til forsendelse og levering? Ring og få en snak med os!

Til kontaktsiden

Product Finder

Optik

Glat overflade

Struktureret overflade

Filt overflade

Støjkilde

Luftbåren lyd, højfrekvent

Luftbåren lyd, mellemfrekvens

Strukturbåren lyd

Luftbåren lyd, lavfrekvent

Matching products: Nulstil Filter

Classic Line

Professional Line

Flere valgmuligheder?

Filtlaminerede akustikelementer, klassiske akustikskum og meget mere kan findes i vores CLASSIC LINE.

Flere valgmuligheder?

Højere I vores PROFESSIONAL LINE finder du højere brandbeskyttelse, yderligere designs, printbare elementer og meget mere.

Lydisolering til både, skibe og yachts

Drømmen blandt mange båd- og yachtejere om at glide afslappet og næsten lydløst hen over vandet, brister alt for ofte på grund af den højlydt rumlende virkelighed under dækket. Motorstøj fra maskinrummet på skibet generer ofte passagerne, når de vil slappe af. En eftermonteret lydisolering på båden eller yachten reducerer støj og giver en sjovere sejlads.
Ro og afslapning på vandet: Med anvendelsen af effektive lydisoleringsmåtter og lydabsorbere kan motorstøj på båden eller yachten isoleres og støjniveauet reduceres.
En båd ligger stille i vandet: I skibsindustrien er lydisolering vigtigt for at undgå støj på både eller yachts.

Hvilke årsager er der til støj på skibet?

De stærke motorer og generatorer på skibe, både eller yachts forårsager ofte en masse larm allerede ved lave omdrejninger. Disse føles direkte som luftbåret støj i det midterste og højfrekvente interval. Derudover genererer skibsmotorer som regel stærke vibrationer, er overføres til skibets korpus ved en utilstrækkelig isolering. Disse vibrationer - også kendt som strukturbåret støj - vandrer gennem skibets skrog (korpus), afgives et andet sted som luftbåret støj til omgivelserne, og opfattes således som støj. En forbedret isolering af motorrummet er derfor ufravigelig på både. Dette gælder ikke kun for private både og yachts, men også for krydstogtskibe på have og floder, forskningsfartøjer, containerskibe og tankere.

Af plads- og vægtmæssige årsager spares der ofte på den akustiske isolering på yachts, både og skibe, selv om denne er afgørende for en optimal lydisolering i motorrummet og en høj sejlkomfort.

Desuden anvendes der i moderne skibs- og yachtkonstruktion for det meste en materialekombination af glasfiberforstærket kunststof (GRP), stål, aluminium, træ og - i yderst sjældne tilfælde - jerncement. Alt i alt altså et sammensurium af lydhårde materialer og stærkt lydreflekterende overflader, der fremmer dannelsen og udbredelsen af støj. For at forhindre dette, er det en god idé at anvende støjdæmpende absorbere.

Et kig ind i maskinrummet: Skibsmotorer genererer støj og vibrationer.
Stærke motorer i skibets maskinrum forårsager allerede ved lave omdrejninger heftige vibrationer og støj. Lydisolering i maskinrummet isolerer lyden og giver en mere rolig sejlads.

Hvordan fungerer støjisolering på en båd?

For en effektiv og omfattende støjisolering og et støjniveau på båden, der er så lavt som muligt, er det nødvendigt at betragte støjen i sin helhed. Det vil sige såvel isoleringen af den strukturbårne støj som lyddæmpningen af den luftbårne støj skal tages i betragtning.

Lydisolering: Sværvægtere mod støj i maskinrummet

For at standse overførslen af strukturbåret støj, skal materialet på de ”svingende” dele om bord på skibet eller yachten forstærkes. Det vil sige at eksempelvis området omkring motoren, skotvæggene, væggene i maskinrummet og maskinrummets dæk på båden skal bestykkes så vidt muligt heldækkende og uden huller med isoleringsmateriale.

Til lydisolering i maskinrummet er lydisoleringsmåtter med en høj materialetæthed samt en høj flade- eller egenvægt beregnet på forhånd, som f.eks. vores akustiske tunge skum eller vores membranabsorbere. Disse absorbere er på grund af deres høje masse ideelle til isolering af lave frekvenser - som for eksempel motorstøj - og reducerer strukturbåret støj og vibrationer.

Desuden kan de akustiske absorbere vælges med praktisk selvklæbende udstyr, hvilket letter monteringen selv på vanskelige steder i skibet. Alle vores aixFOAM lydabsorbere kan forarbejdes og tilskæres med almindelige værktøjer, f.eks. med en skarp hobbykniv eller en båndsav. Det er frem for alt en hjælp i krogede og smalle maskinrum, hvor der findes en masse rør og kabler.

Membranabsorberen er desuden beklædt med en overfladekachering af specialfolie. Denne membran beskytter den lydabsorberende kerne mod olie, smuds og stænkvand og påvirker med sine vibrationer desuden lydisoleringen positivt i det dybfrekvente interval.

Membranabsorber SH0081 er et af de mest populære produkter i skibs- og yachtindustrien. Dens aluminiumsmembran understøtter lydabsorptionen af dybere frekvenser og gør den modstandsdygtig over for sprøjtevæsker, olier og smuds.
Vores aixFOAM membranabsorber med aluminiumoverflade er det bedste valg til lydisolering på båden eller yachten.
Da vibrationerne, der genereres af skibsmotorer eller yachtmotorer er særligt kraftige, anbefaler vi en kombination af den ovennævnte absorber med tungt skum og med vores antistøjmåtte af akustisk tungfolie. Den tynde og meget fleksible tungfolie øger stabiliteten på komponenter med tynde vægge og er optimal til lyddæmpning og minimering af materialevibrationer på et skib.

Inden for teknisk akustik kan alle vores aixFOAM akustiske absorbere udstyres valgfrit med en kachering af akustisk tungfolie. Til dette skal du ganske enkelt vælge den tilhørende option i produktkonfiguratoren. Så modtager du højeffektive sandwich-elementer til lyddæmpning og lydisolering i skibs- og yachtbyggeri.

Lydabsorption: Akustiske elementer med åbne porer mod luftbåret støj

Til lyddæmpning af den højfrekvente lyd (luftbåret støj), som ikke overføres via skibets skrog, anbefaler vi anvendelsen af vores lydisoleringsmåtter af akustisk skumstof, som for eksempel vores lydabsorbere med glat overflade eller det klassiske, noprede skumstof til teknisk isolering. Materialet med åbne porer lader lyden trænge dybt ind i absorberen, hvorved lyden omdannes til varmeenergi (der ikke kan mærkes) og absorberes. Lydabsorberne kan for eksempel monteres på skotvæggene i motorrummet på båden eller yachten, for at sænke støjniveauet.

Fra udkast til båden sættes i vandet: Støjværn i skibsindustrien og yachtindustrien

Fra den første skitse til en båd eller yacht sættes i vandet går der ofte år med overvejelser og planlægning. De formskønne konstruktioner skal i sidste ende ikke kun være hurtige og strømlinede, men skal også kunne tilbyde opholdskvalitet for mandskab og passagerer. Derfor støtter vi hos aixFOAM skibsbyggere med vores støjværnsløsninger. Som en kvalificeret partner af skibsplanlæggere og værfter står vi gerne ved din side med rådgivning allerede i konstruktionsfasen, og medbringer vores mangeårige erfaring inden for støjværn til motorrum på skibe
Et skib ligger på værftet: Lydisolering spiller allerede en vigtig rolle under skibskonstruktionen.
Støjisolering i skibsindustrien med aixFOAM: Vores kunder tæller krævende værfter lige som skibsejere, der gerne vil implementere efterfølgende optimeringer af deres støjværn.

Hvorfor er aixFOAM støjværn det bedste valg til støjisolering i både og yachts?

På baggrund af 60 års erfaring og en konstant, kundeorienteret optimering af vores produkter, er det lykkedes for os at udvikle fleksible og robuste støjværnselementer med høje absorptionsværdier.

Som en moderne produktionsvirksomhed kan vi ikke kun tilbyde dig standardiserede absorbere i pladeform, men også fremstille individuelle konturer til en præcis og nøjagtig indbygning i din båd eller yacht. Fortæl vores teknikerteam om dine ønsker.

aixFOAM lydabsorbere reducerer støj og strukturbåret støj og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere overfladeprofiler. Forskellige overfladekacheringer gør aixFOAM lydisoleringsmåtter modstandsdygtige over for snavs og væsker og det praktiske selvklæbende udstyr letter monteringen selv på vanskelige steder i skibet. Vores lydabsorbere er lette at forarbejde og kan således tilskæres efter mål til anvendelse f.eks. i smalle maskinrum.

Icon Lydabsorbent efter mål
Fremstilling
standardiseret eller
individuel
Icon Lydabsorbent med profileret overflade
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon Lydabsorberende materialetykkelser
Højder
kan vælges
forskelligt
Icon Montering af lydabsorbenter
Montering
flere
optioner
Ikon brandbeskyttelsesskum
Brandsikring
forskellige klasser
Ikon lydabsorberingsmodstand
Beskyttelse
mod smuds &
væsker

Nu er det din tur: Find det perfekte støjværn til din båd!

Vælg dit passende støjværn blandt vores aixFOAM-produkter til skibs- og yachtindustrien eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores fagkonsulenter understøtter dig ved dine projekter og hjælper dig med at finde den optimale løsning til dine krav på båden eller yachten.
Gratis akustikrådgivning fra aixFOAM

Fagkonsulenterne fra aixFOAM står til din rådighed på telefon eller e-mail.

Gratis rådgivning
aixFOAM Lydabsorberende materiale til skibe, lystbåde og både

Her finder du de passende produkter til lydisolering i skibs- eller yachtindustrien.

Se produkterne
Callcenter user-circle logout