Søgning
aixFOAM lydisolering til vaskemaskiner og vibrerende apparater

Lydisolering ikke kun til vaskemaskiner

I flerfamiliehuse er støjende vaskemaskiner ofte anledning til nabostridigheder. Årsagen er: Vaskemaskinens centrifugering genererer vibrationer. Disse vandrer som strukturbåren lyd i vægge og lofter og bliver på den måde overført til tilstødende rum og lejligheder. Her omdannes de tilbage til luftbåren lyd, afgives til rummet igen og kan mærkes som forstyrrende lyde. Hertil kommer, at vaskemaskiner som regel opstilles i rum, som fra naturens side nærmest ikke absorberer lyd, som f.eks. badeværelset eller køkkenet. Glatte, hårde vægoverflader og gulve af fliser eller laminat reflekterer lyden og forstærker vibrationerne. Derfor sker det ofte, at vaskemaskinerne med tiden selv ”vandrer” en smule.

Men ikke kun vaskemaskiner kan hurtigt blive til generende støjkilder. Andre husholdningsapparater som tørretumlere og fitnessudstyr, hjemmetrænere eller crosstrainere genererer ligesom industrimaskiner kraftige vibrationer og dermed larm.

For at undgå dette og spare sig for selv for besvær med naboer, bør vaskemaskiner og andre vibrerende maskiner lydisoleres.

Lydisoleringsmåtte til vaskemaskiner mod vibrationer og strukturbåren støj
Lydisoleringsmåtte til din vaskemaskine

Akustisk skum med høj densitet mod vibrationer og strukturbåren lyd fra maskiner

Prøv vores sværvægter mod lyd til afkobling af vibrerende udstyr fra gulvet. Reducerer materialevibrationer og støj der, hvor det opstår.
Se produktet

Lydisoleringsmåtter – fleksibelt anvendelige lydabsorbenter på vibrerende maskiner

Hvis det skal forhindres, at vaskemaskinen f.eks. bevæger sig under centrifugeringen og vibrationerne dæmpes, skal vaskemaskinen afkobles fra gulvet. Den bedste løsning er brugen af et underlag til lydabsorption. I praksis har f.eks. aixFOAM lydisoleringsmåtte HEAVY Duty Tec i 40 eller 50 mm materialestyrke vist sit værd ved større maskiner inden for industri- og fitnessområdet. Ved vaskemaskiner inden for de egne fire vægge anbefaler vi lydisoleringsmåtten HEAVY Duty-3cm eller HEAVY Duty-2cm fra vores egen aixFOAM Sale. Isoleringsmåtten lægges ind under vaskemaskinen, hvorved det for det første forhindres, at maskinen glider væk, og for det andet, dæmpes der effektivt for vibrationer. Generelt anbefales det desuden at lægge en træplade med en tilsvarende tykkelse, som fordeler maskinens vægt ensartet. Det er vigtigt at bruge en svømmende lægning. Det betyder, at træpladen ikke fastgøres med klæbemidler som lim. Derved kan pladen bedre udligne og absorbere svingninger. Desuden bør der sørges for, at træpladen hverken har kontakt til gulvet eller de omgivende vægge.

Denne metode til lydisolering kan ligeledes anvendes til afkobling af samtlige andre maskiner i husholdningen eller industrien, som genererer kraftige vibrationer.

Antivibrationsmåtter af skum med høj densitet mod lyd

aixFOAM lydisoleringsmåtter består af permanent elastisk skum med høj densitet. Skum med høj densitet er et lydabsorberende genbrugsprodukt, som presses af forskelligt akustisk skum under højt tryk og ved brug af et specielt bindemiddel. Denne specielle fremstillingsmetode fører til, at skum med høj densitet er permanent elastisk, vibrationsdæmpende, rådfast og yderst belastbart. Vores eksklusive aixFOAM tunge skum kan også fås med en belægning af overfladefiltforing, hvorved den som lydisoleringsmåtte beskyttes effektivt mod stænkvæsker og smuds.

På trods af den meget høje belastbarhed bør nogle grundlæggende informationer overholdes ved brug af skum med høj densitet som lydabsorbent på maskiner:

  • En forstørrelse af berøringsfladen (vægtfordeling) ved at lægge en træ- eller blikplade under maskinen er i hvert fald strengt nødvendig. På den måde forhindres det, at maskinen synker ned i isoleringsmåttens elastiske absorptionskerne.
  • Hvis der f.eks. stadig kan høres høje lyde fra vaskemaskinen efter afkoblingen ved hjælp af et lydisolerende underlag, skyldes dette sandsynligvis blikhuset. For at minimere svingninger i en tynd plade skal dens fladevægt øges. Til dette formål egner aixFOAM akustisk tungfolie sig fantastisk. Den er legende let at arbejde med ved simpel påklæbning. Skum med høj densitet HEAVY Duty Tec fås selvklæbende og kan desuden klæbes på den akustiske tungfolie som en god lydabsorbent, hvorved der opstår en kraftig støjdæmpende effekt, hvilket har en stor indflydelse på vaskemaskinens motorlydstyrke.

Teknologi mod støj - lydisolering til maskiner og anlæg
Teknologi mod støj

aixFOAM har siden 1958 udviklet og fremstillet skræddersyet lydisolering til dig

Her finder du vores lydisoleringsprodukter, som især egner sig til brugen på vibrerende maskiner og tunge apparater. aixFOAM lydabsorbenter reducerer lyd og vibrationer pålideligt og bekæmper støj effektivt.
Find støjbeskyttelse

Lydisolering af maskiner med aixFOAM

Vi hjælper dig gerne med at finde den egnede lydisolering til dæmpning af din vaskemaskine – enten direkte i vores aixFOAM shop eller via vores kundehotline. Vi er også din kontaktperson, når det gælder lydisolering af andre vibrationsgenererende maskiner med eksklusive akustiske elementer af skum.

Infobox

Ligesom andre maskiner eller apparater genererer vaskemaskiner relativt kraftige svingninger, der som strukturbåren lyd overføres igennem vægge og lofter til tilstødende rum og kan forårsage larm.

Afkobling af maskinen

For at undgå en støjoverførsel skal vaskemaskinen afkobles fra gulvet. Hertil egner sig et underlag, bestående af en lydabsorbent af akustisk skum samt en træplade, som er lejret hen over den, for at fordele maskinens vægt ensartet.

Eksklusivt skum til lydisolering

aixFOAM lydabsorbenter fås i forskellige materialetykkelser og med belagte overflader. På den måde dæmper de lyd, reducerer vibrationer og er yderst robuste over for olier og andre væsker. Vores akustiske skum egner sig fremragende til lydisolering af enhver maskine.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout