Søgning
aixFOAM-absorbenter til god akustik på kontoret

Lydisolering på kontoret med aixFOAM lydabsorbenter

Lydisolering eller lydoptimering på kontoret er et vigtigt og samtidigt komplekst emne: Støj og akustik påvirker nemlig ikke kun motivationen og produktiviteten i længden, men også medarbejdernes sundhed.

Klapren fra tastaturet, ringende telefoner, brummende printere og kollegaernes højlydte samtaler. Dette er kun nogle af de faktorer, der fylder kontoret med baggrundsstøj og gør planlægningen af ??akustikken krævende. Når det kommer til akustisk optimering af kontorer, er der to afgørende aspekter, man skal tage højde for.

  • Reducering af støj.
  • Forbedring af rummets akustik.

DIN 18041 – Akustisk kvalitet i små og mellemstore rum

Standarden DIN 18041, der blev revideret i 2016 med titlen "Akustisk kvalitet i små og mellemstore rum – krav, anbefalinger og anvisninger til planlægning” giver også gode argumenter for gennemtænkt lydisolering på kontoret. Den indeholder brugbare udgangspunkter for etablering af rum, hvor gensidig lytning og forståelse er prioriteret, og hvor der også kan findes ro. Gode ??rumakustiske forhold forbedrer taleforståelse og understøtter aktivt integrationen af ??hørehæmmede i den daglige kommunikation. Virksomheder bør også beskæftige sig generelt med den akustiske kvalitet af deres lokaler, ifølge anbefalinger fra eksperter Fordi god efterklangsbetinget rumakustik har andre fordele, f.eks. er det lettere at bruge ??et fremmedsprog og koncentrere sig om arbejdet.

Ved hjælp af målrettede tiltag til lydisolering og støjdæmpning samt brug af akustiske elementer i høj kvalitet opnås den optimale støjbeskyttelse på kontoret. Nedenfor har vi samlet nogle interessante oplysninger til dig vedrørende akustisk design af kontorlokaler.

Årsager til støj på kontoret

Jo flere lydkilder der er i et rum, jo mere stiger støjbelastningen. Faglige foreninger har derfor udarbejdet regler for bestemte lydstyrker (lydtrykniveau), som ikke må overskrides. Disse værdier er angivet i decibel (dB) og beskriver styrken af ??en bestemt lydbegivenhed (lydstyrke). Især de mange forskellige støjkilder (telefoner, elektriske apparater, samtaler osv.) på et kontor skaber et højt støjniveau. Det er især et problem i storrumskontorer. Men det er ofte ikke nok blot at reducere lydstyrken i rummet for at mindske støjbelastningen.

En yderligere faktor, der har en afgørende indflydelse på rumakustikken er efterklangen. Efterklangen beskrives som reduktionen af ??et lydfelt i et rum efter slukning af lydkilden og forveksles ofte fejlagtigt med ekko. Især kontorlokaler tenderer til at have lange efterklangstider på grund af deres for det meste lydreflekterende indretning (metal, hårdt træ, vinduer, store, glatte vægoverflader osv.).

Man bør derfor træffe lydisoleringsforanstaltninger for at sikre den nødvendige ro og en forbedring af efterklangens kvalitet på arbejdspladsen.

Akustiske elementer til bedre akustik på kontoret
Mindre larm og stres på kontoret

aixFOAM akustiske elementer for bedre akustik og mindre støj på kontoret og i callcenteret.

Her finder du støjbeskyttelse, specielt udviklet til kontorer og callcentre, samt billeder fra vores kunder som inspiration. aixFOAM lydabsorbenter forbedrer rumakustikken på arbejdspladsen og fremmer således koncentrationen og produktiviteten.
Find støjbeskyttelse

Lydabsorbenter sikrer ro på kontoret

Til forbedringen af akustikken i kontorer har lydabsorbenter af akustisk skum vist sig at være rigtig gode. Absorbenter fremstillet af akustisk skum med en porøs overflade har usædvanligt gode egenskaber til lydisolering og støjdæmpning. Takket være sin specielle porestruktur og de heraf resulterende egenskaber reduceres både rummets lydtrykniveau og efterklangstider.

Generelt skal lydisoleringsforanstaltninger opføres umiddelbart i nærheden af de enkelte medarbejderes arbejdsplads, da lydbølgerne stoppes eller dæmpes direkte ved kilden.

Lydisolering på arbejdspladsen

Som en første foranstaltning anbefales en akustisk bordskærm mellem de enkelte arbejdsstationer. Dette kan gøres ved at beklæde allerede eksisterende bordskærme med lydisoleringsplader, f.eks aixFOAM lydabsorbenter FELT. Installation af specielle bordskærme f.eks. aixFOAM VERTIGO Desk er også en god måde at reducere støjen på.

Lydabsorbenter i loftet

Som supplement til bordskærmene bør der monteres hængende akustiske absorbenter direkte over den enkelte arbejdsplads for effektivt at reducere det lydtryk, der fordeler sig i rummet. Her bør absorbenterne også installeres så tæt som muligt over den enkelte arbejdsstation for at ”kvæle støjen direkte ved kilden".

Selv med højt til loftet kan der uden problemer installeres loftabsorbenter ved hjælp af aixFOAM monteringskassetter. Monteringskassetter er anodiserede aluminiumsrammer i høj kvalitet, der er udstyret med den passende absorbent til det respektive formål. På kassetternes bagside er der monteret et antal lidser, så kassetterne kan monteres i forskellige positioner, fladt svævende over arbejdsstationen eller hængende lodret på væggen ved hjælp af en stålwirekonstruktion. Dette gør det muligt efterfølgende at justere højden og placeringen af ??de akustiske absorbenter uden det store besvær. Derudover skaber de hængende monteringskassetter en såkaldt "modvibrationseffekt", hvilket forstærker absorbenternes lydabsorberende virkning yderligere.

aixFOAM – lydisolering møder design

Som producent med over 50 års erfaring ved vi fra aixFOAM, at de visuelle krav også spiller en rolle i valget af det rigtige akustiske produkt – også selvom de tekniske krav bør være de vigtigste. Derfor har vi specialiseret os i at udvikle lydabsorbenter, der imødekommer kundernes krav både mht. forbedring af rumakustik og design.

Ud over klassiske lydabsorbenter tilbyder vi mange andre eksklusive designløsninger til indretningen af dit kontor. For eksempel kombinerer en aixFOAM FORMS Puzzle-absorbent det akustiske skums funktionalitet med et legende og kreativt design samt et bredt farvesortiment. Fritstående akustiske søjler, som du kan få påtrykt med dit eget design, f.eks. firmalogo, udgør et visuelt højdepunkt og forbedrer rumakustikken.

De forskellige muligheder, som vores aixFOAM akustiske elementer giver med hensyn til form, farve, tekniske egenskaber og montering, er meget alsidige og giver den rette, individuelle løsning til ethvert problem. Hos os får du personlige lydabsorbenter til effektiv brug og avanceret støjreduktion på arbejdspladsen og på kontoret.

Vi hjælper dig gerne med gratis rådgivning på vores kundeservice hotline eller i aixFOAM shoppen, så du finder den rigtige lydisoleringsløsning til dine behov. For mere ro, koncentration og bedre kommunikation på kontoret.

Infobox

Støj på kontoret nedsætter ikke kun koncentrationen og ydeevnen, det skaber også mere stress og kan endda være sundhedsskadeligt på sigt.

Støjisolering løser problemet

Rumakustikken på kontoret kan optimeres med forskellige lydabsorbenter, hvilket frem for alt forbedrer kvaliteten af kommunikationen. Derudover reducerer lydabsorbenter støj ved at mindske efterklangen og reducere lydtrykniveauet.

Alsidighed for mere ro på kontoret

Uanset om du bestemmer dig for bordskærme, vægabsorbenter eller loftssejl, så hjælper vi fra aixFOAM dig med målrettet lydisolering på dit kontor ved hjælp af de mange, visuelt tiltalende udgaver af vores akustiske absorbenter fremstillet af akustisk skum.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout