Forbedr rumakustikken med støjværn fra aixFOAM
Lydabsorbere for mere ro og en optimal klang i hvert eneste rum
 • Forbedret akustik til lettere kommunikation og mere kvalitet af dit ophold i rummet
 • Mindre støj og efterklang
 • Optimeret klang i rummet
 • Støjværn til væg og loft, fritstående eller svævende akustiske elementer
 • Moderne, flotte designs og farver
 • Hurtig levering og let montering
Her får du mere at vide om forbedring af rumakustik med støjværn.
Vi er der for dig!
Brug vores hjælpesektion eller få gratis rådgivning! +49 (0)2403 / 83830 - 22

Forbedring af rumakustik

I den moderne arkitektur spiller ikke kun den visuelle udformning af rum en vigtig rolle, men også den akustiske udformning får stadig endnu mere betydning. En god rumakustik forbedrer ikke kun kommunikationen, men giver også mere ro og kvalitet under opholdet i et rum. Men hvad er egentlig årsagen til en dårlig rumakustik og hvordan kan støjværn bidrage til at øge dit velbefindende?

Hvad er årsagerne til en dårlig rumakustik?

Alle rum er forskellige og skal behandles i overensstemmelse med brugen af dem og de dermed forbundne krav til akustik. Generelt er to faktorer afgørende for akustikken i rummet: For det første lydtrykniveauet og for det andet efterklangen hhv. efterklangstiden.

For højt lydtrykniveau

Lydtrykniveauet beskriver lydstyrken i rummet. For at sænke det er det nødvendigt at betragte de lydkilder der forårsager den forstyrrende støj, og hvor de befinder sig. Hvis årsagerne til støjen er kendte, kan man træffe målrettede foranstaltninger til lydisolering hhv. støjisolering.

Efterklang og lange efterklangstider

Ikke kun lydstyrken, altså støjen målt i decibel (dB), har en negativ indflydelse på akustikken, men også efterklangen. Denne beskriver, hvor lang tid en lyd forbliver i rummet efter en lydkilde afbrydes. Særligt ved mange støjkilder, som for eksempel på et kontor eller i en restaurant, fører dette til en overlagring af frekvenser. Via lydhårde materialer såsom træ, beton, glas eller glatte kunststoffer spejles lyden desuden. Det øger efterklangstiderne og forringer dermed rumakustikken. Gennem anvendelse af lydabsorbere kan man reducere efterklangen.

 
Hårde, glatte overflader af træ, glas, metal eller beton reflekterer lyd og øger derigennem efterklangstiden i rummet. Via målrettet støjdæmpning kan man reducere efterklangen og forbedre rumakustikken.
Et kontor med runde lydabsorbere til forbedring af rumakustikken.
 

Hvilke regler er der for rumakustik?

Med titlen „Akustisk kvalitet i rum“ giver DIN 18041 vigtige holdepunkter for udformningen af rum, hvor det at høre, forstå samt finde ro er af særlig vigtighed. Afhængigt af rummets størrelse samt typen af brug reguleres de ideelle efterklangstider her og de optimale rumakustiske betingelser defineres.

En god rumakustik forbedrer taleforståelsen samt kommunikationen. Det letter ikke kun integrationen af mennesker med høretab, men øger også produktiviteten og koncentrationen og reducerer stress. Det er især afgørende på arbejdspladser såsom kontorer eller callcentre, men også i offentlige institutioner såsom skoler og børnehaver samt i beboelsesområder.

 
En lettere kommunikation via en forbedring af rumakustikken forbedrer arbejdet i teamet..
Støjværn forbedrer rumakustikken og dermed kvaliteten af opholdet i rummet. Det letter kommunikationen og produktiviteten. Studier påviser, at koncentrationen kan forbedres med op til 20 % ved en afbalanceret akustik.
 

Hvordan kan støjtrykniveauet reduceres via lydisolering?

Hvis akustikken i rummet forringes af støj, er det nødvendigt at isolere forstyrrende støjkilder. Således kan en lydisolering af væggene og loftet for eksempel hindre, at forstyrrende larm trænger ind i rummet fra et afgrænset område, men også at støjen forlader rummet. Det er frem for alt interessant i lydstudier, øvelokaler eller musiklokaler, for at undgå klager fra naboerne.

Lydisolerende måtter af akustisk skumstof med en glat overflade, høj materialetykkelse og en stor egenvægt egner sig godt til at standse overførslen af støj. I klinikker er plane lydabsorbere, akustisk tungt skum og akustisk tungfolie klaret sig særligt godt.

For at afgrænse mindre områder af et rum akustisk, som for eksempel arbejdspladser i et kontorlandskab eller en messestand, kan man anvende bordskærme, loftsejl eller fritstående hhv. frit svævende akustiske elementer samt akustiske vægge.

 
Larm i rummet kan hurtigt blive en belastning. En dårlig rumakustik forårsager stress og øger risikoen for hjerte- og kredløbssygdomme. Anvendelsen af støjværn sænker støjtrykniveauet og bidrager til velbefindende.
En ung kvinde holder sig for ørerne for at undgå larm.
 

Hvordan kan man reducere efterklang og forbedre klangen via støjdæmpning?

For at forebygge uønskede lydrefleksioner og efterklang, kan man placere lydabsorbere målrettet på lydhårde overflader. De reducerer støj, absorberer overskydende frekvenser og bidrager dermed til en forbedring af rumakustikken.

For en optimering i det høje og midterste frekvensområde anbefales bredbåndsabsorbere, da tale frem for alt bevæger sig inden for dette frekvensområde. Støjværnsplader kan monteres på vægge eller lofter som bredbåndsabsorbere. Profilerede lydabsorbere såsom nopret skumstof eller pyramideformet skumstof har desuden en lydspredende effekt, der giver en naturlig klang i rummet og ændrer efterklangen målrettet.

For at optimere klangen i det dybfrekvente område, skal der ud over væg- og loftabsorbere desuden anvendes såkaldte bas absorbere eller kantabsorbere. De består af et særligt tykt materiale og er derfor velegnede til absorptionen af dybe frekvenser og bas.

Hvorfor er støjværn fra aixFOAM særligt velegnede til at forbedre rumakustikken?

Til vores akustiske elementer anvender vi hos aixFOAM akustisk skumstof af en særligt høj kvalitet. Akustisk skumstof besidder en struktur med åbne porer og en lav massefylde. Derved kan støjen trænge rigtig godt ind i materialet, omdannes der via friktion (kan ikke mærkes) til varmeenergi og absorberes. Akustisk skum er desuden et yderst fleksibelt materiale, der er let at forarbejde yderligere.

 
Icon lydabsorption
Støjværn
den højeste
lydabsorption
Icon overfladeprofilerne
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon tykkelser
Højder
kan vælges forskelligt
Icon farvevalg
Farveudvalg
efter ønske
Icon brandsikring
Brandsikring
forskellige klasser
Icon monteringsmuligheder
Montering
flere
optioner
 

Via en professionel forarbejdning af vores akustiske skum er det muligt at fremstille støjværn i forskellige brandklasser, farver og overfladeprofiler. Således er aixFOAM lydabsorbere er ikke kun højeffektive mod støj, men også visuelt tiltrækkende. Via monteringsoptioner som selvklæbende udstyr eller flotte monteringskassetter af aluminium bliver installationen af lydabsorberne ikke kun let som en leg, men også et ægte designobjekt.

 
Lydabsorber i en hængekassette på et kontor bruges som støjværn.
aixFOAM lydabsorbere af akustisk skumstof er en hængekassette af aluminium dæmper lyden og skaber et visuelt højdepunkt. De forbedrer rumakustikken og opgradere interiøret med moderne designs.
 

Du kan stole på 60 års erfaring!

Som producent af akustiske elementer af høj kvalitet kan vi hos aixFOAM se tilbage på 60 års erfaring og er din kompetente partner inden for rumakustik og støjværn. Derfor ved vi, at alle rum og kravene til akustikken er forskellige. Vi hjælper dig gerne med at finde den passende løsning til en bedre rumakustik med vores produkter eller ved en gratis rådgivning med vores fagkonsulent.

Søg på vores kategorisider efter et optimalt støjværn til dit projekt eller henvend dig direkte til vores akustik-eksperter.

 
Det siger vores kunder
»Vi har udstyret vores øvelokale med aixFOAM støjværn i forskellige farver, for altid at kunne lave musik helt uforstyrret. Vi er absolut begejstrede!«
 
»Varen blev leveret til tiden efter en telefonisk rådgivning med en kompetent medarbejder. Støjværnspladerne var nemme at montere. Resultatet opfyldte fuldt ud mine forventninger.«
 
»Jeg er meget tilfreds og har allerede anbefalet lydabsorberne og aixFOAM videre flere gange.«
 
»Før bestillingen var der en rigtig god telefonisk rådgivning med anbefalinger til det produkt, man skulle vælge (egnet til vådrum). Alle mine spørgsmål blev besvaret fuldt ud tilfredsstillende. Der blev også henvist til mængderabatter. Leveringen fandt sted som beskrevet i det aftalte tidsrum via speditør i en upåklagelig stand. Materialet opfylder det ønskede formål.«
 
»Det var lettere at montere end jeg troede. Og det fungerer virkelig!«
 1. Art.nr. SH006

  Moderne lydabsorber med farvet tekstiloverflade 

  • Akustisk kerne i antracit med letplejelig filtflade
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • fås i 20 farver, fra trendy elegant til klassisk moderne
  • forskellige materialetykkelser og bran...

  fra
  88,96 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 2. Art.nr. SH001

  Rektangulære akustiske måtter af akustisk skumstof med fine porer

  • Overflade: Plan
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Farve: antracit, hindbærrød, orange, lysegrå
  • Anvendelse: Lydisolering af kontorer & bureauer, lydstudier, HIFI-lokale...

  fra
  32,46 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 3. Art.nr. SH006Round

  Moderne lydabsorber med farvet tekstiloverflade

  • Form: Cirkel eller ellipse
  • fås i 20 farver, fra trendy elegant til klassisk moderne
  • forskellige materialetykkelser og brandsikringsklasser
  • kan anvendes fleksibelt inden for alle anvendelsesområder, f.eks. k...

  fra
  127,62 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 4. Art.nr. SH007
  Støjværnsplader med tungt skum til lydisolering
  • Overflade: Plan
  • Farve: flerfarvet
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Anvendelse: Isolering strukturbåret støj, støjdæmpning, trinlydsisolering, udkobling af slagtøj, lydisolering af musi...
  fra
  93,06 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 5. Art.nr. SH004

  Kvadratisk lydabsorber med afrundede kanter

  • Overflade: Glat, afrundede kanter (nyhed)
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Farve: antracit, hindbærrød, orange, lysegrå
  • Anvendelse: Studie, kontor, beboelsesrum, HIFI-lokale, prøverum

  ...
  fra
  55,03 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 6. Art.nr. SH003

  Klassikeren: Akustisk skumstof med pyramideoverflade

  • Overflade: Pyramidestruktur på solid basis
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Farver: Antracit, lysegrå, orange, hindbærrød
  • Anvendelse: F.eks. HIFI-lokaler, lydstudier, prøverum, s...

  fra
  108,81 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 7. Art.nr. SH006Puzzle

  Lydabsorber i usædvanligt puslespilslook i forskellige farver

  • Form: Puzzle
  • fås i 20 farver, fra trendy elegant til klassisk moderne
  • Puzzle størrelse 56 x 50,5 cm
  • Anvendelse: Lydisolering på kontor, i callcenter, i beboelsesrum samt børneværelser

  fra
  127,62 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 8. Art.nr. SH012

  Mærker af dybtoneabsorbere i to forskellige størrelser

  • Enhedsform: Prisme, skrånede vægkanter
  • Farve: antracit, hindbærrød, orange, lysegrå
  • Anvendelse: Basdæmpning i HIFI-rum, hjemmebiograf, lydstudie, musiklokaler
  ...

  fra
  203,42 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 9. Art.nr. SH002

  Højeffektivt, professionelt, akustisk, nopret skumstof

  • Overflade: Nopret profil
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Farve: antracit, hindbærrød, orange, lysegrå
  • Anvendelse: Lydstudier, højttalere, HIFI-lokaler, prøverum

  ...
  fra
  56,17 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 10. Art.nr. SH005

  Højeffektiv akustisk absorber med moderne overflade 

  • Overflade: Trapezprofil
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Farve: Antracit, lysegrå, hindbærrød, orange
  • Anvendelse: HIFI-lokaler, lydstudier, prøvelokaler, kontorrum

  ...
  fra
  72,97 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 11. Art.nr. SH015

  Akustisk absorber med profileret trekantoverflade

  • Overflade: Trekantprofil
  • Farve: antracit, hindbærrød, orange, lysegrå
  • Størrelse 100 x 50 cm i forskellige materialetykkelser
  • Anvendelse: Akustiske optimeringer, lydstudier, HIFI-lokaler, prøvelokaler, opt...

  fra
  71,69 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 12. Art.nr. SH006Animal

  Akustiske elementer til vægudformning i forskellige former

  • Form: Sky, flodhest, hjerte
  • fås i 20 moderne farver
  • Anvendelse: Lyddæmpning i børnehaven, i lægens venteværelse, børneværelset, legeværelset

  fra
  127,62 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 13. Art.nr. SH009

  Trinlydsisolering fra aixFOAM

  • Overflade: Glat
  • Farve: Hvid
  • Rullebredde: 100 cm
  • Anvendelse: Trinlydsisolering, trinlydsabsorption, trinlydsværn, udkobling af strukturbåret lyd
  ...

  fra
  58,77 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms

Forbedring af rumakustik med akustiske måtter