Søgning
aixFOAM loftsabsorbenter i børnehaven

Lydisolering / støjbeskyttelse i skoler og børnehaver

Hastige små skridt, højlydt latter og høje hvin. Børnenes verden er højlydt og fuld af farver. Musik, højlydte børnelege, f.eks. cowboy og indianer eller larmende legetøj – hvor der er børn, er der liv og derfor ofte støj. Især i børnehaver og skoler er støjniveauet ofte meget højt, og det kan på sigt være en belastning for både børn og voksne/ lærere.

Dannelse af støjspiral

Arkitektoniske forhold, f.eks. hårde, glatte overflader på vægge, lofter eller tavler og møbler reflekterer desuden lyden fra de mange støjkilder og bidrager således til dårlig rumakustik. Det skaber lange efterklangstider, der har en negativ indflydelse på taleforståelsen i rummet. Dermed favoriseres den såkaldte "Lombard-effekt".

"Lombard-effekten" beskriver observationen af, hvordan en talende person øger sin lydstyrke og for det meste også sin tonehøjde, når der er baggrundsstøj, da høje frekvenser lettere trænger igennem forstyrrende støj. Dette fører igen til en yderligere stigning i støjniveauet, hvilket skaber en reel støjspiral. Denne vedvarende giver ikke kun øget stres, men også større risiko for høreskader eller hjerte- og kredsløbssygdomme.

Støjbeskyttelse i henhold til DIN 18041

Standarden DIN 18041, der blev revideret i 2016 med titlen "Akustisk kvalitet i små og mellemstore rum – krav, anbefalinger og anvisninger til planlægning” er retningsgivende for lokaler til børnepasning og klasseværelser. Den indeholder brugbare udgangspunkter for indretning af rum, hvor gensidig lytning og forståelse samt læring og undervisning er vigtig. Rumakustik med en god efterklang har afgørende fordele, f.eks. er det lettere at bruge ??et fremmedsprog og koncentrere sig om arbejdet. Forskellige undersøgelser viser, at evnen til at huske forringes med over 20% i rum med støj!

Lydisolering for mindre støj i klasseværelset/ legerummet

For at reducere støj i skoler og børnehaver bør der installeres støjbeskyttelsesløsninger efterfølgende. Dette kan reducere efterklangen i rummet og forbedre taleforståelsen. De ideelle efterklangstider varierer afhængigt af det respektive anvendelsesformål.

Generelt gælder det at: I jo højere grad der lægges vægt på tale og kommunikation i rummet, desto kortere bør den optimale efterklangstid være. For eksempel bør efterklangstiderne i undervisningslokaler være de korteste, efterfulgt af mødelokaler, musikrum og sportshaller, hvor taleforståelse normalt spiller en mindre rolle.

Det er allerede muligt at opnå gode ??resultater med en monteringsvenlig væg- og loftsinstallation lavet af lydabsorbenter. Indsættelsen af ??et akustisk loft som bredbåndsabsorbentgiver mærkbar støjreduktion, og kan allerede skabe den ønskede lydabsorberende effekt. Vores aixFOAM lydabsorbenter FLAT og SMOOD Plus kvadratabsorbent har vist sig at være rigtig gode til dette formål.

For at opnå effektiv støjdæmpning anbefaler vi, at mindst 20 – 30 % af de reflekterende lofter og vægoverflader monteres med lydabsorbenter. Jo tættere absorbenterne er på væggene under ??loftet, jo større er den akustiske effekt. Derudover giver det mening i forbindelse med undervisning at udstyre væggen over for højttaleren med lydabsorbenter for at sikre optimal forståelighed.

Støjisolering og brandsikring i skoler og børnehaver

I skoler og børnehaver gælder som i alle offentlige bygninger ofte høje brandsikringsbestemmelser, herunder særligt brandsikringsdirektivet DIN4102 B1. Disse retningslinjer er vigtige og kan redde liv i en nødsituation. For at opfylde kravene til brandsikring fås vores aixFOAM lydabsorbenter ikke kun i forskellige farver og materialetykkelser, men også i forskellige brandsikringsklasser. Vores lydabsorbenter med betegnelserne "MH", f.eks SH004 MH eller SH001 MH har brandhæmmer Plus og er kendetegnet ved ekstraordinær varmeresistens og flammemodstand.

Desværre har vi som producent ikke lov til at give anbefalinger vedrørende valg af brandsikringsklasse. Vi vil derfor råde dig til på forhånd selv at undersøge de gældende regler vedrørende brandsikring af dine lokaler. Vi hjælper dig derefter med at vælge den rigtige lydisolering til lokalerne.

Nem montering møder legende design

Vi tilbyder øko-tex certificerede akustiske absorbenter, der er testet for skadelige stoffer, og som især er velegnede til brug i værelser til børn og unge. Vores lydabsorbenter fås med forskellige monteringsmuligheder og kan således monteres på væggen eller i loftet i blot få nemme trin. Det selvklæbende udstyr (STICKY) gør montering af absorbenterne lige så let som at sætte et label på. Vi har også tilføjet en detaljeret beskrivelse af vores selvklæbende akustiske elementer i vores artikel "Selvklæbende lydisolering fra aixFOAM – fordele og montering".

Støjbeskyttelse i skoler og børnehaver - Akustiske elementer til lydisolering
Støjværn i skoler og børnehaver

Oplev vores akustiske elementer til lydisolering i skoler og børnehaver

Her finder du støjbeskyttelse, specielt udviklet til skoler og børnehaver, samt billeder fra vores kunder som inspiration. aixFOAM lydabsorbenter forbedrer rumakustikken i klasseværelset/ legerummet og fremmer således koncentrationen og produktiviteten.
Find støjbeskyttelse

Visuelle og akustiske højdepunkter med aixFOAM lydisolering

Ud over klassiske lydisoleringselementer til væg og loft finder du også et udvalg af hængende loftssejl eller fritstående akustiske søjler i vores aixFOAM-butik, der blender elegant ind i rummets indretning.

Vores specialudviklede motiv-lydabsorbenter med filtoverflade i et børnevenligt design og attraktive farver sikrer forbedret rumakustik og spreder godt humør – uanset om du vælger en flodhest, sommerfugl, sky eller et hjerte

Det er dog ikke kun vores motiv-absorbenter, der kan gå hen og blive ægte eyecatchere: Også klassiske lydabsorbenter som vores pyramideskum GIZA Plus eller designabsorbenten med filtoverflade FELT kan imponere store og små ved kreativ placering og farvekombination.

Eksperter i lydisolering ved din side

Som producent af førsteklasses akustisk skum med 60 års erfaring har vi et meget stort kendskab til emnet lydisolering. I vores produktkategori "Skoler/ børnehaver" i aixFOAM shoppen har vi sammensat et udvalg af lydabsorbenter til brug i skoler og børnehaver samt et galleri med fotos fra kunder til inspiration. Selvfølgelig ved vi også, at lydisolering altid er et meget individuelt og komplekst emne og, at ikke to projekter er ens. Derfor hjælper vi dig gerne med telefonisk rådgivning om valg af de rigtige akustiske elementer – gratis naturligvis.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout