Søgning
aixFOAM nopret skumstof - Med nopper mod støj

Lydisolering og støjbeskyttelse af skum

Vi er dagligt omgivet af lyde og støj – både om dagen og natten. Uanset om vi befinder os hjemme, på gaden eller på arbejdet: Vi kan ikke undgå at være omgivet af støj døgnet rundt, og støj er blevet et af de største miljøproblemer i vores tid – især trafikstøj (fly, biler, jernbanetrafik). Denne konstante udsættelse for støj er ikke kun irriterende, men kan også have en alvorlig, negativ indvirkning på vores helbred. Høreskader, stress samt hjerte- og kredsløbsproblemer kan være konsekvenserne af for stor støjbelastning i hverdagen. Men også problemer med at kommunikere, registrere informationer og koncentrationsbesvær kan være forårsaget af et øget støjniveau.

For at reducere støjbelastningen i hverdagen bør der træffes målrettede foranstaltninger til lydisolering eller støjbeskyttelse. Ud over opmærksom omgang med støjkilder inkluderer dette også byggetekniske forholdsregler som installation af lydisolerede døre og lydisolerede vinduer i forbindelse med bygningsrenovering eller installation af en lydisoleret væg på en travl gade nær et boligområde.

Ud over disse forholdsregler kan målrettet anvendelse af akustiske elementer lavet af skum, eller mere præcist – akustisk skum, hjælpe med at reducere lyd og støj i hverdagen.

I det følgende ser vi på, hvordan støj faktisk opstår og har samlet en række interessante fakta til dig om skum som lydisolering.

Hvordan opstår der støj i hverdagen?

Klassificering af støj er individuelt, dvs. mennesker opfatter forskellige lydkilder som forstyrrende i forskellig grad.

Generelt kan støj tilskrives to årsager: På den ene side genereres støj pga. et højt lydtrykniveau og kan f.eks. være forårsaget af en høj støjkilde, f.eks. et trykluftsbor eller en radio.

På den anden side kan uønsket efterklang påvirke rumakustikken negativt. Dette medfører længere efterklangstider og en overlapning af flere lyde. Hvis efterklangstiden er for lang, overlappes efterfølgende stavelser, når man taler, hvilket forvrænger talesignalet og resulterer i dårligere taleforståelse. Også andre lyde (hoste, stole rykkes ud og ind, tastaturlyde osv.) bliver i rummet for længe, ??hvilket får støjniveauet til at stige. Sammenlagt resulterer for lange efterklangstider i, at baggrundsstøjniveauet i rummet øges.

Brug af akustisk skum som lydisolering

Akustiske elementer af skum egner sig både til at sænke lydtrykniveauet (lydisolering) og til at forbedre rumakustikken (støjdæmpning/ lydabsorption).

Skum kan bruges som lydisolering, for eksempel på vægge, lofter og gulve, men også til indkapsling af maskiner eller til lydisolering af lydstudier.

Som lydabsorbent til støjdæmpning reducerer akustisk skum efterklangstider og absorberer forstyrrende frekvensområder. På denne måde forbedres taleforståelsen i offentlige rum, f.eks. kontorer, callcentre, skoler og børnehaver. Det kan også give spektakulære lydoplevelser i dit hi-fi-rum derhjemme eller i dit private musikrum.

Kvalitet direkte fra producenten

For at opnå en effektiv støjbeskyttelse er det naturligvis vigtigt at være opmærksom på skumkvaliteten. Akustisk skum kan kun udvikle sit fulde potentiale som støjbeskyttelse, hvis forarbejdningen er af god kvalitet.

Som producent med 60 års erfaring i produktion af lydisoleringselementer af skum lægger vi hos aixFOAM derfor stor vægt på kvaliteten af ??vores produkt. Alle akustiske elementer i voresaixFOAM online-shop gennemtestes derfor regelmæssigt.

Fordele ved aixFOAM akustisk skum som lydisolering

 • Finporet overflade
  Skummets egenskaber gør det til en særdeles effektiv lydabsorbent. Lyden trænger igennem porerne, dybt ind i materialet, hvor det absorberes.
 • Visuelt tiltalende
  Skum er et yderst fleksibelt materiale. Det betyder, at det kan behandles, og det er muligt at producere interessante profiler, f.eks. pyramideskum eller noppeskum. Derudover tilbyder vi mange forskellige farver og forede overflader fremstillet af filt.
 • Fleksibel anvendelse, let montering
  Vores lydisoleringsplader fås i forskellige materialetykkelser, som opfylder alle krav til din støjbeskyttelse. Du kan også vælge mellem forskellige monteringsmuligheder f.eks. hængekassetter til væg eller loft samt selvklæbende lydabsorbenter.
 • Nemt at arbejde med
  I forbindelse med montering er det muligt at bearbejde akustisk skum med almindeligt værktøj eller husholdningsredskaber, hvilket gør det populært som byggemateriale.
 • Fremragende brandsikringsegenskaber
  Vores lydisoleringsplader fås i forskellige brandklasser. Udover at være brandhæmmende, opfylder de også kravene i henhold til brandsikringsklasse DIN4102 B1.
 • Effektiv planlægning af lydisolering
  Takket være nøjagtigt definerede kvalitetsstandarder kan lydisolering planlægges målrettet med vores aixFOAM lydabsorbenter. Vores specialplanlæggere rådgiver dig gratis!

Tag et kig i vores aixFOAM online-shop eller få gratis rådgivning fra vores lydeksperter ved at ringe til vores kundeservice hotline. Vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning til din lydisolering / støjbeskyttelse – få mindre støj og mere ro i hverdagen.

Infobox

Vi er omgivet af støj i næsten alle døgnets 24 timer. Denne permanente støjbelastning kan have alvorlige konsekvenser for vores helbred. Effektiv lydisolering er derfor bydende nødvendigt.

Lydisolering ved hjælp af skum

Lydabsorbenter fremstillet af akustisk skum er ideelle til lydisolering på grund af materialets beskaffenhed. Du kan reducere støj og forkorte efterklangstider. Dermed er det muligt at sænke lydstyrkeniveauet og forbedre rumakustikken.

Mærkevarer direkte fra fabrik

Når du vælger dine akustiske elementer til optimal lydisolering, er det vigtigt, at du er opmærksom på kvaliteten af ??det akustiske skum. Vi fra aixFOAM har derfor ekstremt høje kvalitetsstandarder og tester regelmæssigt vores skumprodukter. Hos os finder du et bredt sortiment af skumplader og støjbeskyttelsesvarianter til din lydisoleringsløsning.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout