Søgning
aixFOAM og Basotect - to stærke mærker

aixFOAM og Basotect – to stærke mærker

Som producent med over 60 års erfaring ved vi, at valget af den rigtige lydabsorbent er temmelig kompliceret og afhænger af en lang række faktorer. Naturligvis rejser dette en hel masse spørgsmål, der også altid diskuteres ivrigt i forskellige internetfora og på de sociale medier.

I den forbindelse er der altid ét tilbagevendende spørgsmål: ”Hvad er forskellen mellem aixFOAM og Basotec?”

Desværre ligger det første problem allerede i selve spørgsmålet, hvilket gør det næsten umuligt at give et klar svar i denne form. I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er sådan, og hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når du vælger din lydabsorbent.

Som at sammenligne æbler med pærer...

aixFOAM® er en producents varemærke, der fremstiller mange forskellige lydabsorbenter af forskellige materialer. Basotect® er derimod mærkenavnet på et meget specielt materiale til fremstilling af lydabsorbenter.

En sammenligning mellem aixFOAM og Basotect er som at spørge, hvad er forskellen mellem VW-mærket eller BMW 1-serien er, dvs. en konkret bilmodel fra en bestemt producent. Du kan ikke sammenligne de to direkte.

Hvordan er det muligt at skelne mellem aixFOAM lydabsorbenter og andre Basotect lydabsorbenter?

Som nævnt tidligere tilbyder vi fra aixFOAM mange lydabsorbenter lavet af forskellige materialer. Disse materialer kan grundlæggende deles op i to undergrupper. I den ene gruppe har vi absorbenter lavet af polyurethan (PUR-skum) og i den anden har vi lydabsorbenter fremstillet af duromer akustisk skum – Basotect hører iøvrigt til sidstnævnte!

Nubbed skum i detaljer
PUR-E, PUR-ES, duromer akustisk skum

Hvordan adskiller de akustiske skummaterialer sig fra hinanden?

I vores aixFOAM-vidensartikel kan du få nærmere information om de forskellige akustiske materialers egenskaber og forskelle, der bruges til at fremstille vores aixFOAM-lydabsorbenter.
Se indlægget

aixFOAM lydabsorbent af akustisk PUR-skum

Basisprodukterne fra aixFOAM "Classic Line", f.eks. aixFOAM nobbeskum eller den populære aixFOAM lydabsorbent med plan overflade, kan alt efter den ønskede farve eller brandsikringsegenskab, fremstilles af polyether eller polyester – dvs. af PUR-skum. De har den karakteristiske, "glitrende", åbne porestruktur, de er forholdsvis elastiske og fås i standardfarverne antracit, lysegrå, orange, hindbærrød eller med en overflade af akustisk filt. De er mere robuste og mindre følsomme over for snavs end duromer lydabsorbenter. De er pålidelige lydabsorbenter og fås med forskellige brandhæmmende additiver op til brandsikringsklasse DIN 4102 B2.

aixFOAM lydabsorbent fremstillet af duromer akustisk skum og Basotect

Vores "Architect Line” og "Engineer Line” indeholder derimod lydabsorbenter fremstillet af duromer akustisk skum, f.eks. duromer lydabsorbenten med plan overflade eller duromer nobbeskum. Lydabsorbenter i dette materiale har en meget homogen, fincellet overflade og fås i farverne hvidgrå og/eller mørkegrå. aixFOAM absorbenterne af duromer akustisk skum er ekstra lette, har højere lydabsorptionsværdier end PUR-skumprodukterne og kan sammenlignes med de almindelige lydabsorbenter fremstillet af Basotect.

Så hvis du sætter pris på fordelene ved materialet i duromer lydabsorbenter, men gerne vil sætte din lid til den velkendte aixFOAM-kvalitet og erfaring, er aixFOAM absorbenterne fra vores Architect/Engineer Line det perfekte valg.

Nøgleordet er kvalitet!

Sørg altid for, at dine lydabsorbenter er af høj kvalitet. Hvis der er sket fejl i produktionsprocessen, kan selv det "bedste" materiale ikke bruges til noget. I årenes løb har vi hos aixFOAM derfor løbende optimeret produktionsprocesserne for vores absorbenter, så vi altid kan tilbyde dig akustiske elementer i gennemtestet og certificeret kvalitet.

Uanset om du ender med at vælge en aixFOAM lydabsorbent af PUR-skum, duromer akustisk skum eller et helt andet produkt fremstillet af Basotect, så har de forskellige slags materialer hver deres styrker og fordele. Så det nytter ikke at spørge sig selv, hvilket materiale der er det bedste, men derimod hvilket materiale egner sig bedst til dig og dit akustiske projekt.

Vælg dine absorbenter ud fra dine specifikke behov og krav, f.eks. gældende bestemmelser vedrørende brandsikring. På den måde undgår du unødvendigt høje omkostninger og ærgerlige fejlkøb.

På artikelsiderne vedrørende vores aixFOAM absorbenter har vi lavet en liste over de enkelte produkters vigtigste egenskaber. Hvis du vil være på den sikre side, når du skal vælge din lydabsorbent, så brug vores gratis og uforpligtende rådgivning om akustik. Vores aixFOAM konsulenter hjælper dig med at finde det rigtige produkt til dit anvendelsesformål.

Infobox

En direkte sammenligning mellem aixFOAM og Basotect er slet ikke mulig, fordi aixFOAM er en produktionsvirksomhed, der fremstiller mange forskellige lydabsorbenter i forskellige materialer, og Basotect er mærkenavnet på et specielt materiale, som anvendes til produktion af lydabsorbenter.

Akustisk PUR-skum eller duromer akustisk skum

Generelt kan lydabsorbenter være fremstillet af polyurethan (PUR) eller af duromer akustisk skum, som Basotect også hører til. Begge typer materialer har fordele og styrker og bør bruges afhængigt af det individuelle behov.

Førsteklasses materiale i gennemtestet kvalitet

Hvis du godt kan lide materialet Basotect, men ikke ønsker at give afkald på den velkendte aixFOAM kvalitet i forbindelse med produktionen af dine lydabsorbenter, er aixFOAM lydabsorbenter fremstillet af duromerskum det bedste valg. Du finder produkterne under "Architect Line" eller "Engineer Line" i aixFOAM shoppen.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout