Søgning
aixFOAM nopret skumstof - Med nopper mod støj

De forskellige brandklasser vedr. aixFOAM lydabsorbenter

Akustiske absorbenter uden brandhæmmertilsætning

Akustiske absorbenter uden brandhæmmertilsætning anvendes, hvor brandsikringsforanstaltninger ikke er relevante. Du bedes venligst alt efter indsættelsessted og anvendelse (nærhed til elektriske komponenter, stikdåser, radiatorer, osv.) beslutte, hvorvidt du har brug for lydabsorbenter med brandhæmmertilsætning. Som producent af lydisoleringselementer af høj kvalitet tilbyder vi løsninger i en lang række brandklasser op til svært antændelige akustiske elementer i henhold til DIN4101 B1. Vi anbefaler principielt vores kunder inden for dette område at rådføre sig med en sagkyndig, arkitekt eller byggemyndighederne, for at undgå en anvendelse, der ikke stemmer overens med bestemmelserne.

DIN 4102 B1

DIN 4102 definerer brandadfærd i byggematerialer og komponenter. Det er den klassiske norm, der er tilordnet bygningsreglementer, og som definerer graden af brændbarhed i byggematerialer og brandhæmningsevnen i komponenter. Brandsikringsklasse B1 er den største mulige brandsikringsklasse, som akustisk skum kan opnå uden tilsætning af ikke-mineralske komponenter. Akustisk skum med denne brandsikringsklasse er selvslukkende. Herunder hører vores duromer skum i Architect Line- eller Engineer Line-sektionen i online-shoppen. Den tilhørende prøvningsstandard kan downloades her.

DIN 4102 B2

DIN 4102 definerer brandadfærd i byggematerialer og komponenter. Det er den klassiske norm, der er tilordnet bygningsreglementer, og som definerer graden af brændbarhed i byggematerialer og brandhæmningsevnen i komponenter. Materialer i brandsikringsklasse B2 gælder som normalt brændbare, men brænder ret langsomt. Den tilhørende prøvningsstandard kan downloades her.

FMVSS 302 DIN 75200

Akustisk skum med brandsikringsklasse FMVSS 302 anvendes hovedsageligt i transportmiddelindustrien og inden for maskinkonstruktion. Herved blev flammespredningshastogheden i tilfælde af brand inddæmmet gennem tilførsel af brandhæmmende middel. (4 tommer/minut)
Den tilhørende prøvningsstandard kan downloades her.

UL94 HF1

"UL 94, som er en testspecifikation til vurdering af brandegenskaber for polymerholdige materialer, er en af de vigtigste forudsætninger for salg af elektriske apparater og andre elektroniske applikationer i USA, Canada og Mexico. Dette akustiske skum er selvslukkende og drypper ikke."
Den tilhørende prøvningsstandard kan downloades her.

FAR 25.853

FAR 25.853 vertical burn test blev gennemført af Lufthansa Techniks laboratorier i Hamborg og dokumenteret ved testcertifikat for Lufthansa Technik AG, testnummer 6040/2005. Der er her tale om et anerkendt certifikat inden for statslig luftfart ved navn Flammability Material Test Certificate FAR25.853. Herved påvirkes prøvelegemer i 12 sekunder vertikalt med en bunsenbrænderflamme (800 C°). Flammen skal selvslukke efter 15 sekunder, og flammen må ikke have bredt sig mere end 8 tommer (203 mm).
Den pågældende prøvningsstandard (testresultat for aixFOAM akustisk skum) kan downloades her.

Vi beder venligst om din forståelse for at vi som fabrikant ikke kan anbefale en bestemt brandklasse til dig. Vi anbefaler at du afklarer den brandklasse, der er påkrævet for dig, med de ansvarlige organer (lokale myndigheder).

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout