Søgning
aixFOAM lydisolering i musiklokaler

Lydisolering i musikrummet

Enhver musikelskers drøm: Et stort musikanlæg og et rum, der får klangen fra dine yndlingsnumre til at lyde helt perfekt. Men også musikudøvere selv kender til ønsket om at få et rum, hvor de rigtig kan give den gas på strenge og tangenter – uden at blive uvenner med naboerne. Når du skal indrette et musikrum, er der normalt to vigtige spørgsmål, der skal afklares:

  • Hvordan opnår jeg den perfekte klang uden uønsket efterklang eller en overdrevet bastung lyd?
  • Hvordan kan jeg sikre mig, at rummet bliver isoleret tilstrækkeligt mod støj og undgå støjgener i de tilstødende værelser?

Som erfarne eksperter i akustiske elementer fremstillet af skum ved vi fra aixFOAM, hvad der er vigtigt, når det kommer til lydisolering og støjdæmpning i musikrummet, og vi har samlet nogle interessante fakta til dig nedenfor.

Støjdæmpning for bedre klang

Lad os starte med at se på forbedring af ??akustikken og klangen i rummet. Det grundlæggende problem med hensyn til klangkvaliteten er, at lyden giver genlyd fra væggens glatte overflader. Dette får lydbølgerne i rummet til at overlappe hinanden og skabe et forvrænget klangbillede. For at mindske efterklangstiden og reducere efterklangen er det nødvendigt at dæmpe lyden i musikrummet. Det gør, at lyden eller kun bestemte (forstyrrende) frekvensområder delvist absorberes. Dette vil forbedre rumakustikken.

Skum – effektivt mod efterklang og støj

Til støjdæmpning anbefales det at bruge akustiske elementer fremstillet af specialskum. På grund af sin porøse overflade har akustisk skum fremragende egenskaber til at forbedre klangen på en målrettet måde. På grund af de specielle krav, der er til brug i musikrum er det en god ide at kombinere forskellige slags lydabsorbenter. Den ofte valgte kombination af basabsorbenter (f.eks. aixFOAM SH012) og bredbåndsabsorbenter (f.eks. aixFOAM SH006, aixFOAM SH015) gør det muligt at skabe excellent akustik. Her skal man huske på, at jo mere lyd der skal dæmpes, desto større flader skal der beklædes med akustiske skumelementer.

Akustisk skum med pyramideformet overflade
Akustisk skum med pyramideoverflade

Akustisk pyramideskum med solid basis

Helt fantastisk mod lyd: Prøv GIZA, som er et af de mest populære akustiske skumprodukter fra aixFOAM til støjdæmpning i dit musikrum, hifi-rum eller hjemmebiograf.
Se produktet

For at opnå en effektiv forkortelse af efterklangen skal 20% – 30% af vægoverfladerne, dvs. summen af ??alle glatte væg-, lofts- og gulvoverflader beklædes med lydabsorbenter. Tykkelsen af ??det valgte materiale spiller også en afgørende rolle. Jo tykkere tekstur det akustiske skum er, jo mere lyd er det i stand til at absorbere. For at opnå den størst mulige effekt anbefales det, at materialetykkelsen ikke er mindre end 60 millimeter.

Sammenspil mellem lyd og design

Lydabsorbenter fremstillet af akustisk skum forbedrer ikke kun musikrummet akustisk, men også visuelt, da de normalt er placeret synligt i rummet. Skum er et råmateriale, der er nemt at bearbejde, der kan skabes en profil i overfladen. Dette skaber interessante strukturer, f.eks. akustiske elementer med en pyramideformet eller trekantet profil og det velkendte noppeskum. Disse akustiske skum med profil giver rummet et imponerende look, især når de kombineres.

Du kan skabe forskellige designs ved skiftevis at montere lyse og mørke plader eller plader i forskellige farver. Derved undgår man det lidt spartanske udseende, som øvelokaler ofte har og får i stedet et visuelt tiltalende musikrum. Vores aixFOAM lydabsorbenter fås derfor i forskellige farver. Du kan også påvirke musikrummets indretning ved at montere og arrangere lydabsorbenter. Hvis man f.eks. monterer ??skumelementerne med en skyggefuge, dvs. en lille afstand mellem de enkelte plader, kan det i kombination med den synlige vægfarve bagved bidrage til en flot rumkomposition, der er værd at lægge mærke til.

Vores hængekassetter fremstillet af anodiseret aluminium er et velfungerende supplement til aixFOAM lydabsorbenterne. Disse er designet til vandret, lodret og svævende montering og er meget mere end blot en visuel forfinelse. I kombination med specielle vibrationsdyveler eller aixFOAM hængesystemet har de som resonatorer (oscillerende elementer) en positiv effekt og kan øge absorptionsgraden af ??de akustiske plader yderligere.

Hvis absorbenterne ikke skal være synlige, anbefales vægopspænding ved hjælp af stof. Vores akustiske stoffer er lærredsvævede og ensfarvede og kan stort set ikke skelnes fra almindeligt tapet med det blotte øje. Stoffet spændes ud over lydabsorbenterne ved hjælp af en træramme og kan nemt integreres i rummet. Det skaber en hjemlig atmosfære i rummet.

Lydisolering af musikrummet udadtil

Foranstaltninger til støjdæmpning i musikrummet har stort set ingen virkning med hensyn til at isolere lyden udadtil. For at opnå effektiv støjbeskyttelse skal der tages målrettede skridt med hensyn til lydisolering.

I modsætning til støjdæmpning er lydisolering meget mere kompliceret at implementere. Det skyldes først og fremmest de basholdige, lave frekvenser. Disse er vanskelige at isolere sammenlignet med høje toner. Du kan sikkert også huske bassens brummende lyd fra nabolejligheden.

Sådan opnås effektiv lydisolering

Hvis du skal have held med at isolere musikrummet, anbefaler vi en fuld beklædning eller et rum-i-rummet-koncept. Det vil sige, at der foran hver væg opføres en ny væg fremstillet af en understøttende konstruktion af gipsplader, fyldt ud med akustisk skum (f.eks. aixFOAM HEAVY Duty). En sådan konstruktion afkobler lyden tilstrækkeligt og forhindrer (strukturbåren) lyd i at blive overført til bygningens vægge. Dette undgås lydbroer, og støjen overføres ikke til de tilstødende rum.

Byggetekniske foranstaltninger til lydisolering er relativt vanskelige og især krævende, når man installerer en loftskonstruktion ved hjælp af dyvler. Vær derfor ekstra opmærksom på din sikkerhed under arbejdet eller få hjælp fra professionelle håndværkere om nødvendigt.

Lydabsorbenter til forbedret akustik i hjemmebiografer, hi-fi-studier eller musiklokaler
Optimal klang til hjemmet

Vores lydabsorbenter forbedrer akustikken og bringer lytteglæde til din hjemmebiograf, hifi-studie eller musikrum.

Her finder du lydisolering, specielt til brug i din hjemmebiograf, musik eller hifi-rum samt billeder fra vores kunder til inspiration. aixFOAM lydabsorbenter forbedrer rumakustikken og sikrer klar lyd uden flagrende ekko og brummende eller drønende baslyd.
Find støjbeskyttelse

Akustiske eksperter ved din side

Vi støtter dig i valget af passende materialer – i overensstemmelse med dine krav – til støjdæmpning eller lydisolering af dit musikrum kan du hente hjælp i vores aixFOAM shop eller få gratis rådgivning på vores kundeservice hotline. Derudover hjælper vi dig om nødvendigt med at finde det rigtige produkt, der opfylder de gældende brandsikringsbestemmelser for dit byggeprojekt. Undersøg evt. på forhånd hvilke brandsikringsregler, der gælder for dit personlige byggeprojekt. Med vores akustiske skum i høj kvalitet kan du snart nyde perfekt lyd inden for egne fire vægge – uden at blive uvenner med naboerne.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout