Søgning
aixFOAM - eftermonteret lydisolering af døre for at reducere strukturbåren og luftbåren lyd

Efterfølgende lydisolering af døre

Ved støjdæmpning af bygninger udgør lydisoleringen af vinduer og døre en særlig udfordring. I modsætning til det massive murværk kommer disse bygningselementer relativt let i svingninger og overfører lyd. Derfor kan det allerede ved bygningssaneringen anbefales at indbygge specielle lydisoleringsvinduer og lydisoleringsdøre. Disse er dog forholdsvist omkostningstunge, således at det for gængse eller allerede indbyggede døre kan anbefales at foretage en efterfølgende lydisolering.

I den følgende tekst finder du praktiske råd samt en kort monteringsvejledning for en effektiv lydisolering af din dør med vores aixFOAM akustiske elementer.

Reduktion af strukturbåren lyd og luftbåren lyd

Ofte slutter døre ikke helt tæt, således at der opstår en fuge mellem dørbladet og karmen. Igennem disse sprækker kan der komme larm direkte ind i det tilstødende rum i form af luftbåren lyd. Som den første foranstaltning bør du ved hjælp af passende tætninger sørge for, at fugerne lukkes så godt som muligt.

Moderne døres konstruktioner har desuden den ulempe, at de er blevet meget lette og dermed gode til at transportere indkommende lyd videre. For at opnå en effektiv lydisolering af en dør, skal lydoverførslen (strukturbåren lyd) derfor minimeres.

Med strukturbåren lyd menes overførslen af lydbølger i et fast medie. Den opstår, når luftbåren lyd rammer et fast legeme. Derved kan f.eks. vinduer og døre blive til lydledere. En målrettet reduktion af strukturbåren lyd kræver ideelt et materiale, som øger den pågældende lydleders masse og dermed reducerer svingninger og uønskede lydoverførsler.

Lydisolering af døre med aixFOAM dørisoleringssæt

For at gøre lydisoleringen af din dør så nem som muligt, har vi hos aixFOAM udviklet specielle dørisoleringssæt til montering inden for og uden for dørkarmen. De er konstrueret i fire forskellige standardbredder og til to standardhøjder. Takket være den praktiske selvklæbende udstyr er det såre simpelt at klæbe sættene på dørbladet. For at muliggøre, at døren fortsat kan bruges som sædvanlig, er der desuden integreret et hul til dørhåndtaget i sættene. aixFOAM dørisoleringssættene har en overflade af akustisk filtstof og fås i 20 forskellige farver. Desuden er de certificeret iht. brandsikringsklasse DIN 4102 B1. Sættet indeholder også monteringshjælp, som letter anbringelsen yderligere, samt en detaljeret monteringsvejledning.

Selvklæbende dørisoleringssæt med filtoverflade i 20 flotte farver
Selvklæbende dør-lydisoleringssæt DOORIE

Lydisolering af døre som praktisk sæt

Oplev aixFOAM dør-lydisoleringssættene i forskellige dør-standardmål og en eksklusiv filtoverflade i 20 attraktive farver. Enkel montering – effektiv lydisolering.
Se produktet
Selvklæbende dørisoleringssæt med filtoverflade i 20 flotte farver
Selvklæbende dør-lydisoleringssæt DOORIE

Lydisolering af døre som praktisk sæt

Oplev aixFOAM dør-lydisoleringssættene i forskellige dør-standardmål og en eksklusiv filtoverflade i 20 attraktive farver. Enkel montering – effektiv lydisolering.
Se produktet

Oplysninger vedrørende brandsikring ved lydisolering af døre

Ved den efterfølgende montering af lydisolerende materialer på døre er det – ligesom ved samtlige akustiske foranstaltninger – vigtigt at være opmærksom på de gældende brandsikringsbestemmelser. Derfor anbefales det, at du på forhånd informerer dig om de gældende brandsikringsforskrifter i din bygning. Efterfølgende står vi klar til at hjælpe dig med at finde de passende akustiske elementer, hvis dette ønskes. Hos alle vores produkter i aixFOAM online-shoppen har vi sammensat et overskueligt overblik over de pågældende brandsikringsegenskaber samt alle yderligere produktinformationer.

aixFOAM – din partner inden for lydisolering

I vores shop finder du stort set alle materialer til lydisolering af dine døre – uanset om du skal bruge lydisoleringssæt, lydabsorbenter eller dæmpningsfilm. Såfremt du har spørgsmål eller skal bruge hjælp i forbindelse med den efterfølgende lydisolering af din dør, er vores service-hotline gerne behjælpelig med en gratis rådgivning.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout