IT-drift uden støj
Støjværn til computere, pc'er og serverrum
 • Mindre støj fra ventilatorer, processorer eller harddiske
 • Forbedrede arbejdsforhold i tilstødende lokaler
 • Flammehæmmende lydabsorbere for en øget brandsikring
 • Støjværn med CNC-teknologi fremstillet individuelt til dig
Her får du mere at vide om støjværn til computere, pc'er og serverrum.
Vi er der for dig!
Brug vores hjælpesektion eller få gratis rådgivning! +49 (0)2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0021
  Mærker af akustisk, nopret skumstof til industrielle støjværn
  • Overflade: Nopret profil (100 cm x 50 cm)
  • Farve: antracit
  • Anvendelse: Maskinafskærmning, motorer, elektroniske apparater, kompressorer, elskabe
  ...
  fra
  56,17 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 2. Art.nr. SH0131

  Højeffektiv akustisk tungfolie til isolering af strukturbåret støj

  • selvklæbende udrustet med praktisk liner-papir til at trække af (100 cm x 50 cm)
  • ideel til minimering af materialevibrationer
  • Anvendelse: Karrosseri- og transportmiddelindustri, maskinin...

  fra
  113,53 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 3. Art.nr. SH0011

  Fleksible, glatte lydisoleringsmåtter

  • Overflade: Glat (100 cm x 50 cm) - Farve: antracit
  • Lydapsorption: Bredbåndsabsorber
  • Anvendelse: Maskinindustri, maskinafskærmning, transportmiddelindustri
  ...

  fra
  32,46 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms
 4. Art.nr. SH0051

  Effektiv akustisk absorber med trapez-struktur og solid grundstyrke

  • Overflade: Trapezprofil (100 cm x 50 cm)
  • Farve: Antracit
  • Anvendelse: Maskinafskærmninger, serverskabe, maskinrum, serverrum
  ...

  fra
  97,87 €
  Pris pr. emballageenhed
  inkl. 19% Moms

Støjværn til servere, computere eller pc'er

Man kan ikke længere se bort fra dem i hverdagen: Computere eller servere understøtter os ved næsten alle opgaver, såvel på jobbet som i fritiden. Med alle de fordele, som de moderne computere har til os, er de alligevel blevet til ægte støjgeneratorer.

Hvorfor larmer computere eller servere ofte så meget?

Støj fra ventilatorer, processorer og andre komponenter

Computere, pc'er og servere udfører ægte vidunder på ekstremt kort tid. Inden for få sekunder håndterer de komplekse anmodninger og regneprocesser, og derved kan enhederne i drift og ved fuld belastning hurtigt nå temperaturer på op til 100°C. For at mindske de derved opstående farer og for at afkøle de varme, kørende harddiske og processorer, er det nødvendigt med effektive ventilatorer og køleenheder. Ulempen ved disse komponenter: De genererer ofte generende støj. De lette metalplade- og kunststofkabinetter på enheder sættes i svingninger af ventilatoren, der føles som en ubehagelig vibration eller rungen. Sammen med den typiske klapren fra processorerne, harddiskene eller drev opstår der støj.

Det brummer, det suser, det snurrer: Ventilatorer, drev, processorer og harddiske på pc'er, computere og servere genererer støj. En eftermonteret lydisolering i serverrummet eller på udstyret giver ro.
Ventilatorer på computere eller pc'er er ofte årsagen til støj. Støjværn giver ro.

Efterklang og dårlig akustik i serverrummet

De typisk anvende, lydhårde materialer i serverrum, såsom sten, glas eller metal, forstærker ofte driftslydene på udstyret endnu mere, ved at de reflekterer støj fra ventilatorer eller processorer. Uden isolering ryger støjen opad og genererer en lydstyrke i serverrummet, der især kan genere arbejder på tilstødende kontorer eller andre lokaler. En eftermonteret lydisolering på vægge eller lofter er her den eneste mulighed for at reducere støjniveauet.

Hvordan fungerer støjværn i serverrum og på computeren eller pc’en?

For at reducere støj på serveren eller computeren, findes der to fremgangsmåder. For det første kan serverrummet lydisoleres, for det andet er der også mulighed for at isolere enkelte computere.

Støjværn på pc og computer

Lige som på adskillige andre kontormaskiner kan også en enkelt pc larme for meget og dermed have en dårlig indflydelse på arbejdsklimaet på kontoret eller dit velvære derhjemme. Ud over tiltag såsom udskiftning af den gamle ventilator med en mere støjsvag model, kan en lydisolering af kabinettet også give mere ro.

For eksempelvis at reducere vibrationerne på kabinettet, skal materialet på den tynde plade eller kunststoffet forstærkes. Til dette formål er vores spinkle og meget fleksible antistøjmåtte velegnet. Den kan ganske enkelt tilskæres og forarbejdes til den passende størrelse. Også porøse lydabsorbere kan monteres til isolering af indersiden af kabinettet.

Men forsigtig: Vær ved lydisolering af computeren særligt opmærksom på at temperaturen i kabinettet ikke stiger! For det første udgør varmeudviklingen en sikkerhedsrisiko, for det andet drejer ventilatoren så eventuelt endnu hurtigere for at regulere temperaturen og genererer endnu mere støj. Og så ville isoleringen være meningsløs. For at undgå en ophobning af varme i kabinettet, skal man sikre en tilstrækkelig udluftning, f.eks. med en passende afstand til komponenterne indvendigt eller en separat ventilationskanal. Man kan efter eget valg bygge en indkapsling omkring computeren eller pc’en og beklæde den med lydisoleringsmåtter.

I alle tilfælde skal man ved valg af absorber tage hensyn til eventuelt gældende brandsikringsforskrifter, f.eks. brandsikringsklasse DIN 4102 B1, der som regel er gældende i offentlige bygninger. Generelt anbefales det at bruge lydisoleringsmåtter med flammehæmmende egenskaber på komponenter med en stærk varmeudvikling. Samtlige angivelser af varme- og flammebestandighed på vores aixFOAM lydabsorbere finder du på de pågældende produktsider.

Eftermontering er en god idé: Mere støjsvage komponenter og støjværn reducerer støj på computeren eller pc’en.
Ofte er enkelte komponenter som for eksempel ventilatoren på computeren eller pc’en ansvarlig for støjen. Hvis de ikke kan udskiftes med mere støjsvage komponenter, er lydisolering af computeren en god mulighed for at sænke støjniveauet.

Støjisolering/ lydisolering i serverrum

I serverrum står der som regel flere computere eller servere, der genererer støj og for det meste er i drift 24 timer i døgnet. I dette tilfælde er det en god idé at lydisolere hele rummet. Især da man derved også næsten kan udelukke faren for en overophedning af udstyret.

Alt efter støjens intensitet kan det være nok kun at isolere en væg i serverrummet, f.eks. hvis den pågældende væg støder direkte op til rummet, hvor støjen fra serverrummet overføres til.

For at undgå at lydbølger rammer væggen og overføres til tilstødende rum, skal der monteres lydisoleringsmåtter på væggene, som absorberer støjen. Her skal man tilpasse materiale tykkelsen til støjen fra serverne/computerne. Jo mere støj der udsendes fra enhederne, desto større skal den valgte tykkelse på lydisoleringsmåtterne være for en effektiv lydabsorption.

Flere enheder samt de lydhårde overflader på væggene og loftet får hurtigt lydniveauet i serverrummet til at stige. Støjværn på væggene og lofterne i serverrummet giver ro under driften.
Eftermonteret lydisolering: Lydabsorbere på vægge og lofter i serverrummet reducerer støj.

Hvorfor er aixFOAM den bedste løsning til støjværn af din computer eller dit serverrum?

Som producent af lydabsorbere af akustisk skum med høj kvalitet ved vi hvor vigtigt temaet støjværn er på IT-området. For det første skal støjen fra udstyret minimeres, og for det andet må ydelsen på den følsomme teknik ikke lide under støjisoleringen. Derfor har vi udviklet absorbere, der opfylder disse høje krav.

 
Icon Lydabsorber beregnet til måling
Fremstilling
standardiseret eller
individuel
Icon overfladeprofilerne
Overflader
Udvalg af
profiler
Icon tykkelser
Højder
kan vælges forskelligt
Icon monteringsmuligheder
Montering
flere
optioner
Icon brandsikring
Brandsikring
forskellige klasser
Icon Schallabsorber Resistenz
Beskyttelse
mod smuds &
væsker
 

På baggrund af 60 års erfaring og en konstant optimering af vores akustiske skum er det lykkedes for os at udvikle effektive og fleksible støjværnselementer, der egner sig ideelt til anvendelse på tekniske komponenter. De reducerer støj og fås i forskellige brandsikringsklasser og materialetykkelser. Vælg dine favoritter blandt flere overfladekacheringer eller profiler. Takket være forskellige monteringsoptioner, såsom det praktiske selvklæbende udstyr, er det særligt nemt at montere lydabsorberne.

Nu er det din tur: Find det perfekte støjværn til din computer, pc eller dit serverrum!

Vælg dit passende støjværn blandt vores aixFOAM-produkter til computere og serverrum eller brug vores gratis rådgivningsservice. Vores fagkonsulenter understøtter dig ved dine projekter og hjælper dig med at finde den optimale løsning til dine krav.

Også interessant?