Søgning

Konstruktion af et akustisk panel – Vores samarbejde med Holzhandwerk Harres

Hver dag hjælper vi kunder med at forbedre deres akustik ved hjælp af individuelle lydisoleringskoncepter og lydabsorbenter. Det er normalt et spørgsmål om at vælge det af vores eksisterende produkter, der opfylder kravene til den ønskede lydisolering. Selvfølgelig får vi også en del interessante henvendelser fra professionelle og gør-det-selv-folk, der ønsker at implementere deres egne lydisoleringsløsninger ved hjælp af vores materialer.

En sådan forespørgsel modtog vi sidste år fra Graz i Østrig. Træhåndværker, designer og musikelsker Sergej Harres seneste projekt var at bygge akustiske paneler til sin stue for virkelig at kunne nyde den gode lyd fra sit musikanlæg. Efter at have modtaget en mere detaljeret beskrivelse af projektet fra Sergej, blev vi hurtigt begejstrede for hans enkle, men geniale koncept og vi ville gerne indgå et samarbejde med ham.

Konstruktion af en akustikramme trin for trin

Først planlagde Sergej at bygge flere rammer – naturligvis ved hjælp af sit foretrukne materiale, træ. Til dette brugte han geringsskåret krydsfiner, som han først limede sammen.

Efter slibning, bejdsning og oliering af rammerne blev vores lydabsorbenter og akustiske materialer taget i brug. Sergej valgte at bruge vores flade lydabsorbenter FLAT lerne giver klar lyd i alle frekvensområder. For at få et flot og hjemligt udseende valgte Sergej at beklæde panelerne med vores aixFOAM akustiske stof (SOFTTOUCH). Han valgte tekstiler i farverne bordeaux og cremehvid, som passede flot til det mørke træ. Først blev det akustiske stof klippet til og lagt ud over rammerne. Til sidst var det nemt at klemme lydisoleringsmåtterne ind i de specialfremstillede rammer. Derved blev både stoffet og isoleringsmaterialet fastgjort uden behov for yderligere fastgørelse.

Det overbevisende resultat skyldes ikke kun de fremragende akustiske egenskaber, men også fleksibiliteten og det flotte look i høj kvalitet. Da de akustiske stoffer ikke er yderligere fastgjort, kan de til enhver tid tages ud og vaskes eller udskiftes.

Vi er absolut tilfredse med resultatet af projektet og vil gerne takke Sergej for den inspirerende og kreative brug af vores lydabsorbenter og akustisk stof til konstruktion af hans akustiske panel. En ting er sikkert: Imitation er helt klart ønsket!

aixFOAM Lydabsorbenter til konstruktion af en akustikramme af træ
aixFOAM Lydisoleringsmåtter FLAT og akustikstof (SOFTTOUCH) til opbygning af et vægpanel
En hjemmelavet akustikramme (upFRAME) af træ
Nærbillede: Lydisolering i en fin træramme
Træramme med forskelligfarvet akustisk stofbeklædning
Akustiske vægpaneler i forskellige farver på væggen
Akustikrammer (upFRAME) i forskellige farver på væggen

Logo Holzhandwerk Harres
Hvem er Sergej Harres egentlig?
Portrait Sergej Harres

Sergej Harres er træhåndværker, designer og musikelsker fra Graz i Østrig. Med stor forkærlighed for detaljer skaber han ekstraordinære unika – hvad enten der er tale om møbler, designobjekter eller HiFi-komponenter.

Holzhandwerk Harres at Instagram
Byg dit eget akustiske panel - med lydabsorbenter og akustisk stof fra aixFOAM

Sammen med rammer af krydsfiner er der skabt et yderst effektivt akustisk panel på baggrund af vores lydabsorberende FLAT og vores aixFOAM akustiske stof.

Akustikplader med plan overflade FLAT
Til produktet

Prøv vores klassiker mod lyd!

Vores yderst effektive basismodel til lydisolering og lydabsorption

Køb nu

Kan du godt lide farver?

Her finder du vores populære bredbåndsabsorbent i 20 flotte farver.

Køb nu
Callcenter