Søgning
aixFOAM-mængdeberegner - Dette er den mængde lydabsorber, du har brug for

Hvor mange lydabsorbenter har jeg brug for?

For at finde ud af, hvor mange lydabsorbenter, der er behov for i et rum, bør man først skelne mellem støjisolering og støjbeskyttelse med henblik på forbedring af rummets akustik.

Støjbeskyttelse inden for maskin- eller transportmiddelindustrien drejer sig altid om støjisolering, dvs. den størst mulige reduktion af støjemission. Dette kræver målrettet lydisolering. Dette kan f.eks. kan opnås ved fuld foring af et motorrum eller ved indkapsling af maskiner med absorbenter i den højest mulige materialetykkelse.

Inden for rumakustik handler det dog mest om at reducere efterklangstiderne og de reflektioner, der opstår i rummet, dvs. lydabsorption. Dette opnås gennem målrettet montering af individuelle lydabsorbenter på væggene og i loftet.

Installation af lydabsorbere - finde den ideelle placering i stuen
Hvor skal jeg placere mine lydabsorbenter?

Sådan finder du nemt den perfekte position til dine lydabsorbenter!

I vores aixFOAM vidensartikel finder du oplysninger om, hvordan du nemt kan finde det optimale sted til din lydabsorbenter, og hvad du skal være opmærksom på. Vi introducerer dig for spejlmetoden, tegnemetoden og snormetoden.
Se indlægget

Dæmpning af efterklang – nem beregning af antal absorbenter

For at opnå en hørbar reduktion af efterklangen bør en vis andel af rummets flader, dvs. det samlede væg-, gulv- og loftsareal være udstyret med lydabsorbenter. Vi anbefaler, at du griber det an trin for trin. Desuden giver det i de fleste tilfælde bedst mening at starte med loftet.

Ved let efterklang/ støj er det ofte tilstrækkeligt at udstyre ~ 10% af væg- og loftsarealet med lydabsorbenter. I tilfælde af øget efterklang/ støj anbefaler vi at montere omkring ~ 20% og ved meget efterklang/ støj op til ~ 30% af rumarealet med lydisolering. Hvis du er usikker på behovet, kan du starte med et mindre antal absorbenter og supplere op efterfølgende om nødvendigt. Så skåner du ikke bare din pengepung, men forebygger også en ”overdæmpning” og dermed en ubehageligt kunstig akustik.

For at finde ud af hvor mange lydabsorbenter, du skal bruge, kan du benytte vores aixFOAM mængdeberegner eller kontakte vores aixFOAM specialplanlæggere og få gratis vejledning.

Har du brug for hjælp?
Kontakt for spørgsmål

Ring til os eller send os en mail. Med gratis rådgivning ved vores plannere finder vi din akustiske løsning.

+49 2403 / 83830 - 22
Mandag til fredag
Kl. 08:00 til 17:00

sales@aixfoam.dk
Dagligt fra 00:00 – 24.00

aixFOAM butik

Besøg vores aixFOAM-shop og find din passende lydisolering: mindre støj og bedre akustik med lydabsorbenter direkte fra producenten.

Find lydisolering
Callcenter user-circle logout